Hoe Schrijf Je Een Felicitatiebrief?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Felicitatiebrief?
Hoe Schrijf Je Een Felicitatiebrief?

Video: Hoe Schrijf Je Een Felicitatiebrief?

Video: Hoe Schrijf Je Een Felicitatiebrief?
Video: Hoe schrijf je een sollicitatiebrief? 2024, Mei
Anonim

Het leven van sommige mensen is als een stormachtige oceaan met veel verrassingen. Voor anderen is alles rustig, afgemeten. In ieder geval zijn er belangrijke gebeurtenissen en prestaties die ik apart wil vermelden. In dergelijke situaties drukken vrienden, kennissen, collega's, familieleden hun bewondering uit via felicitatiebrieven.

Hoe schrijf je een felicitatiebrief?
Hoe schrijf je een felicitatiebrief?

instructies:

Stap 1

Geef de feiten, prestaties, verdiensten van de geadresseerde aan die u jarenlang wilt onthouden. De persoon zal blij zijn als de brief meer details bevat, vooral als hij niet persoonlijk over iets heeft gesproken. Het is leuk om te weten dat vrienden geïnteresseerd zijn in succes. Schrijf voor nu alles op een concept.

Stap 2

Onthoud welke obstakels een persoon moest overwinnen om de huidige positie te bereiken. Je moet voor alles betalen: iemand investeert tijd, toewijding, geld in opleiding. Sommigen moeten door een gebrek aan ervaring, een slechte gezondheid of andere redenen bijzondere moeilijkheden doormaken. Maak een lijst van die momenten.

Stap 3

Let op de karaktereigenschappen die de ontvanger hielpen op het pad naar succes. Schrijf niet in algemene zinnen die op iedereen van toepassing zijn. Bekijk de lijst uit stap twee goed en schrijf ernaast een waardevolle kwaliteit en bewijs waarom je dat denkt. Iets als dit kan blijken: vastberadenheid, die zich manifesteerde toen de lichten werden uitgedaan vanwege ongelukken, maar de persoon vond de gelegenheid om het boek af te maken.

Stap 4

Markeer de belangrijkste punten uit de resultaten van de eerste drie stappen. Deze stap is nodig zodat de brief er niet uitziet als een biografie van de persoon. Het is noodzakelijk om de essentie kort weer te geven, maar om belangrijke nuances niet te missen.

Stap 5

Voeg woorden van bewondering en vertrouwen toe aan toekomstige overwinningen. Facting was misschien niet overdreven emotioneel, maar uit nu alles wat je ziel overweldigt. Dit einde van de brief lijkt op een warme handdruk aan het einde van een toespraak.

Stap 6

Op basis van het materiaal dat je hebt gemaakt, stel je je conceptbrief op om te zien of je iets moet toevoegen of verwijderen.

Stap 7

Stel het schrijven van de brief de volgende dag uit om er zeker van te zijn dat alles weer correct is geschreven. Het is vervelend om te beseffen dat er iets ontbreekt in de voltooide brief. Zorg er bij het herschrijven voor dat de pen of viltstift goed kan schrijven en je niet in de steek laat als het bijna klaar is.

Aanbevolen: