Hoe Een Kerstboom Te Redden In Het Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kerstboom Te Redden In Het Nieuwe Jaar?
Hoe Een Kerstboom Te Redden In Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Een Kerstboom Te Redden In Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Een Kerstboom Te Redden In Het Nieuwe Jaar?
Video: NataNusya versiert een kerstboom voor het Nieuwe jaar 2024, April
Anonim

Alleen een kunstboom kan het hele jaar door staan zonder zijn aantrekkelijkheid, kleur en naalden te verliezen. Maar de charme van een levende bosschoonheid, het nieuwjaarsgeur en de frisheid van sparren kunnen niet worden vervangen door kunstmatige bomen. Hoe zorg je ervoor dat de levende kerstboom alle feestdagen en zelfs langer thuis blijft staan?

Hoe een kerstboom te redden in het nieuwe jaar?
Hoe een kerstboom te redden in het nieuwe jaar?

instructies:

Stap 1

U dient rekening te houden met de bewaartijd van de boom in het stadium van aankoop. Kies een kerstboom met een dikke, met naald bedekte stam. Een te dunne stam is een zeker teken van ziekte. In de omtrek moet de basis van de bosschoonheid minimaal 6 cm zijn, de takken zijn frequent, veerkrachtig en dicht bedekt met donkergroene naalden, niet geel. Buig de tak van de boom - deze moet gemakkelijk zijn oorspronkelijke positie innemen, niet breken of afbrokkelen. Knijp voorzichtig met uw vingers in de naalden, er blijft een olieachtig, geurig aroma op uw handen achter. De afwezigheid van een verbluffende geur van naalden in een vers gezaagde kerstboom zal bevroren of oudbakken sparrenhout afgeven.

Stap 2

Als je van tevoren een bosgast hebt gekocht, lang voor de vakantie, wikkel hem dan in inpakpapier of brede krant, wikkel hem in met tape en plaats hem op het balkon. Nadat je de boom in een warme kamer hebt gebracht, vouw hem dan niet meteen uit de verpakking, maar verwarm hem geleidelijk tot de temperatuur van de kamer, anders zullen de naalden heel snel afbrokkelen.

Stap 3

Voordat u de boom installeert, moet u hem omhakken, de onderste takken afsnijden en een nacht in een bak met water leggen. Als je van plan bent het hout in water te leggen, zoals aanbevolen, los dan een aspirinetablet, een halve theelepel zout en een eetlepel suiker op. Aspirine zal de groei van rottende bacteriën voorkomen, terwijl zout en suiker voor voeding zullen zorgen. Vergeet niet water toe te voegen.

Stap 4

Nog een recept voor een voedingsoplossing voor de kerstboom: meng 3 liter water met 5 g citroenzuur en 5 g gelatine. Schuif daar een lepel krijt.

Stap 5

Om de spar in een bak met water te plaatsen, hebt u een speciale standaard nodig - een statief (geen verouderd kruis). Met een statiefhouder kunt u een bak met water in de standaard plaatsen. Geef de boom wat stabiliteit door enkele van de onderste takken af te knippen.

Stap 6

Nat zand kan in een container voor een kerstboom worden gegoten, waarin een gehakte stam kan worden gestoken. Het zal stabiliteit geven. Wanneer het zand opdroogt, bevochtigt u het eenvoudig met water.

Aanbevolen: