Hoe Een In Een Container Gekochte Kerstboom Te Redden?

Hoe Een In Een Container Gekochte Kerstboom Te Redden?
Hoe Een In Een Container Gekochte Kerstboom Te Redden?

Video: Hoe Een In Een Container Gekochte Kerstboom Te Redden?

Video: Hoe Een In Een Container Gekochte Kerstboom Te Redden?
Video: Kerstboom voordeel bij Ranzijn 2024, Mei
Anonim

Het meeste dat geen van beide een nieuwjaarsattribuut is, samen met de kerstman en Snegurochka, beschouwen we als een donzige kerstboom.

Iemand vereenvoudigde hun leven door een kunstboom te kopen, aangezien het assortiment doornige schoonheden in elke winkel elk jaar groter wordt.

En traditioneel brengt iemand op oudejaarsavond een boom die zorgvuldig door de bosbouw is gekapt naar hun appartement, en een tijdje wordt het appartement ondergedompeld in een wolk van aroma's van hars en dennennaalden. Helaas is deze schoonheid van korte duur.

Coniferen in containers zijn een geweldig alternatief voor kunst- en gekapte bomen
Coniferen in containers zijn een geweldig alternatief voor kunst- en gekapte bomen

De laatste tijd kopen steeds meer mensen levende naaldplanten in potten en containers, en je moet een beetje werken zodat deze "pluizigen" de vakantie in volledige gezondheid overleven en je dan lange tijd plezieren, geplant in de grond in de tuin.

1. Let bij het kopen op hoe de plant in de container is gekomen. Dit kan op twee manieren gebeuren: een gewetensvolle verkoper heeft professioneel een naaldplant voor je gekweekt in een container, zodat de wortels niet worden beschadigd, de plant goed aanvoelt en daarom is de prijs vrij hoog.

En de tweede methode die door dealers wordt gebruikt: een kerstboom wordt uit de volle grond gegraven, de wortels worden behoorlijk hard afgehakt en zo'n duidelijk niet levensvatbaar exemplaar wordt in een pot geperst, met aarde besprenkeld en tegen een lagere prijs verkocht. Daarom een relatief lage prijs, minder dan 3000 roebel. per meter boom, zou u moeten waarschuwen.

Vraag bij aankoop om de plant uit de pot te halen en de wortels te inspecteren: een goed ontwikkeld vezelsysteem van lichte wortels die een knobbeltje omringen - voel je vrij om het te nemen!

2. Als je de plant in het voorjaar in de tuin gaat planten, koop dan geen soorten coniferen die niet overleven in centraal Rusland: dit is de zogenaamde "Deense boom" met prachtige blauwe naalden (wat niet helemaal geen spar, maar Kaukasische spar), maar ook cipres (niet verwarren met cipres, het kan groeien in onze omstandigheden).

Je kunt gemakkelijk planten kopen als Canadese spar "Konica", blauwe spar, gewone spar, Servische spar, jeneverbes, westelijke thuja, erwtencipres, Siberische spar. Lees goed de plantnamen op de etiketten.

3. Buig bij het kopen het takje en probeer de naalden om af te werpen. Als een tak breekt en de naalden vallen, verkopen ze je een bijna dode plant (hoewel het er net uitziet als een levende!).

4. Bereid de gekochte plant geleidelijk voor op overdracht van de straat naar een warme kamer met droge lucht. Eerst naar een koude garage, dan naar een warmere veranda, de volgende fase is een glazen balkon, en pas dan - het huis in.

5. Zet de bak met de plant op een pallet op de koelste en lichtste plek in de kamer (bij de balkondeur).

6. Versier de plant met licht speelgoed dat geen takken buigt of breekt. Gebruik bovendien geen guirlandes en verwarmingsnaalden voor kaarsen.

7. Spuit de naalden regelmatig 2 keer per dag met water op kamertemperatuur.

Water geven is vereist, bij voorkeur in een pan, omdat de coma opdroogt. Houd er echter rekening mee dat zelfs kortstondige worteldroging bij coniferen leidt tot de dood van de plant.

8. Een keer per week de plant 's avonds besproeien met een oplossing van het medicijn "Epin-Extra" (de concentratie van het medicijn staat in de instructies ervoor). Dit is een goed adaptogeen, het zal uw huisdier helpen zich aan te passen aan moeilijke binnenomstandigheden.

9. Het is moeilijk voor een naaldplant om de hele winter in een warm appartement te weerstaan, het heeft koelte nodig. Breng het daarom een paar weken na de vakantie over naar een beglaasd of open balkon, zorg ervoor dat u het daar verduistert met een gordijn of scherm, anders "verbranden" de naalden onder de zonnestralen.

10. Als het balkon koud is en de temperatuur onder 0 ° C daalt, isoleer dan de container van alle kanten (evenals van de bodem van de pot en van de bovenkant van de grond) met schuimplastic, lagen kranten, oud warm kleren.

elf. Als er een zomerhuisje is, kunt u uw plant aan de noordkant van het badhuis plaatsen, in een schuur in een grote sneeuwbank en deze bovendien "voorovergebogen" bedekken met sneeuw. Een sneeuwjas is een uitstekende bescherming tegen bevriezing en uitdroging.

12. In de lente, bij de minste gelegenheid, zodra de sneeuw smelt, plant u de plant in de grond, zorg ervoor dat u deze vanaf de zuidkant in de schaduw stelt. Help de plant zich aan te passen door te spuiten met Epin.

Aanbevolen: