Hoe De Boom Te Redden?

Inhoudsopgave:

Hoe De Boom Te Redden?
Hoe De Boom Te Redden?

Video: Hoe De Boom Te Redden?

Video: Hoe De Boom Te Redden?
Video: Baby Neushoorn! Freek Vonk (NWC) – 3 Dingen om NEUSHOORNS te redden! #neushoorn #rhino #dieren 2024, Mei
Anonim

Met het begin van de nieuwjaarsvakantie streven veel mensen ernaar om hun huis met een groene schoonheid te versieren. De naalden beginnen echter snel af te brokkelen in de buurt van de boom. En vaak, zelfs vóór het begin van de vakantie zelf, blijft het nieuwjaarssymbool zonder geurige naalden.

Hoe de boom te redden?
Hoe de boom te redden?

Het is nodig

  • - emmer, zand;
  • - glycerine, aspirine;
  • - kaliumpermanganaat, ammoniumnitraat.

instructies:

Stap 1

Haal de boom niet direct in huis van vorst. Een scherpe temperatuurdaling heeft een negatief effect op de naalden. Het zal snel uitdrogen en afbrokkelen. Het is beter om haar wat tijd te geven om op de trap, bij de ingang, op de veranda of het balkon te staan, waar ze zich geleidelijk aan kan aanpassen aan de warmte van het huis.

Stap 2

Verwijder de bast aan de onderkant van de stam en ververs de snede in een hoek van 45 graden. Dit zorgt voor een efficiëntere voeding voor de boom.

Stap 3

Plaats de boom in een grote bak gevuld met zand. Geef de boom overvloedig water en zorg ervoor dat het zand in de container te allen tijde vochtig blijft. In het geval dat er geen manier is om de boom in het zand te zetten, kan de onderkant van de stam worden omwikkeld met een wollen of gaasdoek die in meerdere lagen is gevouwen. De stof moet ook constant vochtig zijn. Het wordt afgeraden om de boom water te geven met water dat veel chloor of calcium bevat (gewoon kraanwater). Laat het kraanwater enkele uren staan voordat je het water geeft. Beter nog, kook het kraanwater.

Stap 4

Voeg glycerine toe aan het water waarmee je de boom water geeft - het verlengt de levensduur van de schoonheid van het nieuwe jaar. Aspirine kan water desinfecteren, wat een uitstekend antisepticum is - bacteriën die de boomstam vernietigen, zullen sterven. Bovendien zal een klein snufje zout of een lepel kristalsuiker erin opgelost het water voor irrigatie voedzamer maken.

Stap 5

Bereid mest voor uw boom voor. Neem een paar korrels kaliumpermanganaat, in de volksmond bekend als kaliumpermanganaat, en los ze op in water. Als de boom zich in een bak met zand bevindt, zal kaliumpermanganaat, dat ermee reageert, een uitstekende micromeststof worden. Daarnaast wordt aanbevolen om speciaal voor naaldbomen ontwikkelde meststoffen aan het zand toe te voegen. De samenstelling, verhoudingen en dosering zijn te lezen op de bijgevoegde instructies. Meststof voor een groenblijvende boom zal ook dienen als een oplossing gemaakt op basis van water met toevoeging van twee theelepels ammoniumnitraat, 1 theelepel superfosfaat en een halve theelepel kaliumnitraat.

Met de juiste zorg zal de boom lang in het appartement blijven staan en zelfs wortel schieten, beginnend in de kom met zand te groeien.

Aanbevolen: