Hoe Een Boom Te Snoeien?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Boom Te Snoeien?
Hoe Een Boom Te Snoeien?

Video: Hoe Een Boom Te Snoeien?

Video: Hoe Een Boom Te Snoeien?
Video: Boom snoeien: hoe snoei je bomen? - Tuinieren.nl 2024, April
Anonim

Spar is een groenblijvende boom uit de dennenfamilie met een kegelvormige kroon. Net als andere bomen moet de spar van tijd tot tijd worden gesnoeid, vooral omdat hij het heel goed verdraagt - er worden meestal meerdere nieuwe takken gevormd op de plaats van de afgezaagde kroon.

Hoe een boom te snoeien?
Hoe een boom te snoeien?

Het is nodig

Snoeischaar

instructies:

Stap 1

Er zijn twee soorten sparren snoeien - sanitair en decoratief. Het wordt aanbevolen om ze één keer per jaar vast te houden - van eind juni tot half juli. Tijdens deze periode stoppen de scheuten van de boom met groeien en na het snoeien is het verschijnen van nieuwe secundaire scheuten uitgesloten.

Stap 2

Tijdens sanitair snoeien worden alle zieke, droge, gebroken, ineengestrengelde en hangende takken verwijderd, worden scheuten verwijderd. Hierdoor wordt een mooie, geventileerde en gelijkmatig doorlatende kroon gevormd.

Stap 3

Pak bij het snoeien van oude takken of droge toppen ook een levend stuk hout. Als de tak helemaal droog is, snijd hem dan helemaal aan de basis af.

Stap 4

Let bij het ontsmetten van een boom op de locatie van de takken. Zorg ervoor dat u kleine scheuten in de kruin van de spar afsnijdt, die in een rechte of scherpe hoek omhoog steken. Als ze opgroeien, kunnen ze dezelfde dikte bereiken als een boom en breken bij een sterke wind, waardoor een onaangename chip achterblijft die het uiterlijk van de boom bederft.

Stap 5

Plakjes gemaakt met een diameter van meer dan 1,5 cm mogen niet zomaar worden bewaard. Bacteriën kunnen zo'n wond binnendringen en verschillende schimmelziekten veroorzaken, die zelfs kunnen leiden tot het volledig uitdrogen van de hele boom. Om dit te voorkomen, zalf je de snede met naaldhars, die de spar afgeeft.

Stap 6

Als de bovenkant van de spar breekt, knipt u de gebroken tak terug naar de tak eronder. En maak deze vervolgens verticaal omhoog zodat het een voortzetting is van de stam, en maak hem eraan vast met een rail.

Stap 7

Vuren snoeien is een kunst. Hierdoor wordt een mooie kroon van de boom gevormd. Om de ideale taps toelopende vorm te creëren, is elke laag meestal een derde korter dan de onderkant. Decoratief snoeien moet gecombineerd worden met sanitair snoeien.

Aanbevolen: