Hoe Kies Je Een Trouwfotograaf: Basisregels

Hoe Kies Je Een Trouwfotograaf: Basisregels
Hoe Kies Je Een Trouwfotograaf: Basisregels

Video: Hoe Kies Je Een Trouwfotograaf: Basisregels

Video: Hoe Kies Je Een Trouwfotograaf: Basisregels
Video: Tips voor geweldige bruidsfotografie 2024, April
Anonim

De kwestie van de juiste keuze van een huwelijksfotograaf rijst meestal voor de toekomstige man en vrouw, meestal lang voordat de datum van de viering is vastgesteld. Als de keuze van de meester nalatig is, wordt de fout niet meer gecorrigeerd en worden de herinneringen aan de belangrijke dag geruïneerd. Waar moet rekening mee worden gehouden bij het zoeken naar een persoon die u toevertrouwt om zo'n belangrijk en langverwacht evenement vast te leggen?

Hoe kies je een trouwfotograaf: basisregels
Hoe kies je een trouwfotograaf: basisregels

De eerste stap is om kennis te maken met het portfolio van kandidaten. Bent u tevreden over de kwaliteit van de afbeeldingen en de verwerking ervan? U kunt portfolio's van fotografen in verschillende prijscategorieën vergelijken om erachter te komen wat bij u past. Probeer geen geld te besparen: er is veel concurrentie in deze branche en veel mensen die niet weten hoe ze de camera moeten gebruiken, stellen zeer aantrekkelijke prijzen, maar de kwaliteit van hun werk laat in de regel veel te wensen over gewenst zijn. Een echte professional kent de waarde van zijn werk. Je kunt meestal kennis maken met het voltooide werk op de pagina van de fotograaf op het sociale netwerk, velen hebben hun eigen website. Ontdek hoeveel jaar de fotograaf zijn diensten levert, lees de recensies van zijn klanten.

Nadat je meerdere kandidaten hebt geselecteerd, maak je een persoonlijke ontmoeting en bespreek je je verwachtingen. Als de fotograaf, zonder naar u te luisteren, begint te praten over zijn visie en geen rekening houdt met uw wensen, is het beter om zijn diensten te weigeren. De bruiloft is jouw vakantie en je moet die niet overschaduwen met ruzies over hoe de fotosessie precies moet plaatsvinden. De fotograaf moet je horen, niet bevelen.

Vraag hoeveel foto's u ontvangt: een professional biedt u in de regel een bepaald aantal bewerkte foto's aan. U enkele duizenden foto's sturen, waaronder mogelijk een openhartig huwelijk, zal alleen een nieuweling zijn die onlangs een camera ter hand heeft genomen.

Het is belangrijk om te bespreken wanneer u de bewerkte afgewerkte foto's ontvangt. Soms kan een fotograaf zich te veel laten meeslepen door de verwerking, zodat je de foto's zult zien wanneer je tijd hebt om ze te vergeten. Het is beter om de voorwaarden van tevoren te bespreken (bijvoorbeeld strikt in een maand).

Vraag of de meester enige tijd voor de bruiloft een fotowandeling voor je regelt. De professional voert meestal een voorlopige kleine fotosessie uit, waardoor hij de mogelijkheid heeft om te beoordelen welke hoeken voor u geschikt zijn. Zo'n wandeling geeft je een uitstekende kans om het werk van de fotograaf te zien, maar ook hoe comfortabel het voor je is om met hem samen te werken, want een goede fotosessie is altijd het resultaat van samenwerking tussen de meester en het model.

Als je jezelf wilt beschermen en geen geld wilt uitgeven aan foto's die vergelijkbaar zijn met die van je vrienden op smartphones en digitale camera's, is het raadzaam om een officiële overeenkomst met de fotograaf af te sluiten. In dit geval kunt u een claim indienen voor slecht uitgevoerd werk. Dit kan niet zonder contract.

Deze simpele tips helpen je bij het kiezen van de juiste trouwfotograaf.

Aanbevolen: