Hoe Kies Je Een Trouwfotograaf

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Trouwfotograaf
Hoe Kies Je Een Trouwfotograaf

Video: Hoe Kies Je Een Trouwfotograaf

Video: Hoe Kies Je Een Trouwfotograaf
Video: Hoe kies je de juiste trouwfotograaf? 2024, April
Anonim

Hoe belangrijk en helder uw trouwdag ook is, vroeg of laat zullen de indrukken erover vergeten worden. Om dit te voorkomen heb je een fotograaf nodig. Hij zal niet alleen de meest opwindende momenten van de bruiloft vastleggen, maar ook individuele memorabele foto's voor u maken.

Hoe kies je een trouwfotograaf
Hoe kies je een trouwfotograaf

instructies:

Stap 1

Bepaal de prijs die u bereid bent te besteden aan een fotograaf. Zoek huwelijksforums, professionele fotografen en gespecialiseerde fotostudio's en vergelijk het prijsniveau met de kwaliteit van de geleverde afbeeldingen.

Stap 2

Bekijk de portfolio's van meerdere fotografen. Een groot aantal werken spreekt van de zakelijke benadering van zijn werk door de fotograaf. Bekijk de stijlen waarin de foto's zijn gemaakt van naderbij en vind er een die bij uw bruiloft past.

Stap 3

Bewapen jezelf met je telefoon en bel een paar fotografen die je leuk vindt. Controleer telefonisch de prijzen, bepaal de voorwaarden, stel vragen over de techniek. Een ervaren fotograaf moet een moderne camera hebben met hoogwaardige optica, extra verlichtingsapparatuur.

Stap 4

Bied aan om af te spreken en een standaardcontract af te sluiten - zo krijgt u de garantie dat de fotograaf u niet in de steek laat en op de afgesproken tijd op de bruiloft verschijnt. Sommige fotografen vragen een vooruitbetaling, dus neem het benodigde geld voor de bijeenkomst mee.

Stap 5

Een goede fotograaf moet kant-en-klare foto's van groot formaat meenemen naar een persoonlijke ontmoeting zodat je een idee hebt van het resultaat van zijn werk, want de afbeeldingen op het scherm kunnen afwijken van wat je later in het fotoalbum te zien krijgt.

Stap 6

Een echte professional zal u ook enkele vragen stellen. Bijvoorbeeld wat voor soort opname je wilt - reportage of in scène gezet. Wat voor jurk zal de bruid dragen? Waar het feest zelf zal plaatsvinden. Zorg ervoor dat u de vakantie met de fotograaf bespreekt om te zien hoe uw visie overeenkomt met die van hen.

Aanbevolen: