Zo Vier Je 9 Mei Met Je Gezin

Inhoudsopgave:

Zo Vier Je 9 Mei Met Je Gezin
Zo Vier Je 9 Mei Met Je Gezin

Video: Zo Vier Je 9 Mei Met Je Gezin

Video: Zo Vier Je 9 Mei Met Je Gezin
Video: Lara Fabian - Je t'aime 2024, September
Anonim

Victory Day werd gevierd als de belangrijkste en helderste feestdag op het grondgebied van de Sovjet-Unie, en vervolgens in bijna alle landen gevormd in de post-Sovjet-ruimte. Veel evenementen gewijd aan de overwinning van de Sovjet-Unie op de nazi-indringers worden nog steeds officieel gehouden in bijna elke stad in Rusland, en een aanzienlijk deel van de mensen keurt dit goed. Maar velen zijn van mening dat de Dag van de Overwinning op een andere manier moet worden gevierd - zoals de Dag van Verdriet of de Herdenkingsdag van de miljoenen onschuldige oorlogsslachtoffers.

Zo vier je 9 mei met je gezin
Zo vier je 9 mei met je gezin

instructies:

Stap 1

De vorm waarin u deze dag wilt vieren, hangt af van uw persoonlijke kijk op de gebeurtenissen in de oorlog. Allereerst krijg je de kans om officiële evenementen bij te wonen die door de gemeente worden georganiseerd. Op deze dag worden in de regel bijeenkomsten gehouden bij de monumenten voor de gevallen soldaten en plechtige processies, waaraan veel stedelingen deelnemen. Vaak nemen actieve militaire eenheden deel aan parades. Ook als u niet bij massa-evenementen betrokken bent, kunt u genieten van een prachtig doordacht zicht. Als u patriottisch bent, kunt u bovendien deelnemen aan de jaarlijkse St. George Ribbon-campagne.

Stap 2

Aangezien 9 mei een vrije dag is, is de vakantie meestal niet beperkt tot alleen processies. Op deze dag zijn er veel optredens van amateurgroepen, concertprogramma's en uitvoeringen gewijd aan de gebeurtenissen van de Grote Patriottische Oorlog. Zoek relevante informatie op posters in je stad of op stadssites.

Stap 3

Naast traditionele concerten en theaterpremières zijn er de afgelopen jaren diverse voorstellingen voor jongeren geweest en optredens of wedstrijden van clubs die zich bezighouden met militaire wederopbouw. Als dit in uw omgeving niet het geval is, maar u bent gefascineerd door dergelijke spektakels, probeer dan samen te komen met vrienden en ga naar de plaats waar ze worden gehouden.

Stap 4

Als je niet van menigten en mensenmassa's houdt, maar een beetje plezier wilt hebben en tijd met voordeel wilt doorbrengen, ga dan naar een goed museum of ga naar een goed museum. In deze instellingen worden voor Victory Day in de regel tentoonstellingen aangevuld of gewijzigd, dus als je vorig jaar het museum bezocht, kun je hierin iets nieuws zien.

Stap 5

Veel mensen, wier voorouders vochten op de fronten van de Grote Patriottische Oorlog, gewond raakten of stierven, herinneren zich hun familieleden op deze dag. Ze gaan naar monumenten en leggen bloemen, bezoeken begraafplaatsen en verzorgen de graven van oorlogsveteranen. Ook jij kunt hun voorbeeld volgen.

Stap 6

Op Victory Day is het in veel families een traditie om samen te komen aan de feesttafel om hun familieleden die aan de oorlog hebben deelgenomen te herdenken, de doden te gedenken en over familiegeschiedenis te praten. Als je nog niet bij elkaar bent gekomen, regel dan zo'n ontmoeting. Vraag oudere mensen om te praten over de oorlog of hun naoorlogse jeugd, hoe het leven toen was. Het is heel fijn als uw kinderen naar hun verhalen luisteren. Bekijk familiealbums. Trek een goede oorlogsfilm aan en kijk.

Stap 7

Bezoek uw familieleden, vooral de ouderen. Ze hebben allemaal aandacht nodig en zullen blij zijn dat u op deze dag langskwam en hen feliciteerde met de vakantie.

Stap 8

Veel mensen brengen deze lentedag ook door in de natuur: ze gaan naar het landhuis, naar het bos, naar een picknick. Gewone rust kan ook zinvoller worden als je tafelgesprekken wijdt aan de nationale geschiedenis en aan de mensen die de overwinning naar hun moederland hebben gebracht.

Aanbevolen: