Zo Ontspan Je Met Je Kind Tijdens De Voorjaarsvakantie

Inhoudsopgave:

Zo Ontspan Je Met Je Kind Tijdens De Voorjaarsvakantie
Zo Ontspan Je Met Je Kind Tijdens De Voorjaarsvakantie

Video: Zo Ontspan Je Met Je Kind Tijdens De Voorjaarsvakantie

Video: Zo Ontspan Je Met Je Kind Tijdens De Voorjaarsvakantie
Video: Hoe kan je een kind helpen om van spanning naar ontspanning te komen? 2024, Mei
Anonim

De voorjaarsvakantie duurt maar tien dagen, maar kinderen verwachten ze met niet minder verlangen en ongeduld dan zomervakanties. Dat is niet verwonderlijk, want zij hebben het moeilijkste en langste academische kwartaal achter de rug. Daarom, als u de gelegenheid heeft om met uw kind te ontspannen, probeer dan de langverwachte vakantie zo te organiseren dat deze tijd in hem en uw geheugen wordt bewaard, als iets buitengewoons, zoals een wonder of een sprookje.

Zo ontspan je met je kind tijdens de voorjaarsvakantie
Zo ontspan je met je kind tijdens de voorjaarsvakantie

instructies:

Stap 1

Probeer aan gedeelde interesses te denken als u activiteiten voor uw kind bedenkt. Leg hem uw standpunt niet op aan de rest. Jij weet het beste (of zou moeten weten) wat hem interesseert en wat hij leuk vindt. Soms is dit genoeg om te begrijpen wat voor soort vakantie hem te bieden heeft.

Stap 2

Houden jij en je kind van snelheid en autoracen? Zoek naar wedstrijden en een plaats waar hij mag rijden. Ben je dol op geschiedenis? Vind een aantal mysterieuze en mystieke ruïnes waar de schat "ligt" en waar je de fantasie de vrije loop kunt laten tijdens zijn zoektocht. Hou jij van paarden? Makkelijker kan niet - ga naar de arena. Het is zeer gunstig voor de gezondheid van het kind, laadt op met positieve emoties en geneest het zenuwstelsel. Als uw kind van paardrijden houdt, regel dan een goede trainer om hem te leren zelfverzekerd in het zadel te zitten.

Stap 3

Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om je alleen te laten leiden door het belang van het kind. Veel kinderen dromen er bijvoorbeeld van om tijdens de vakantie alleen gelaten te worden, zodat ze stevig achter de computer kunnen zitten en zich halsoverkop in de spelwereld kunnen storten. Als je even een pauze wilt nemen van je kind, is dit de perfecte oplossing. Maar als het je doel is om zijn gezondheid te versterken en zijn horizon een beetje te verbreden, zoek dan naar andere recreatiemogelijkheden. Als je ook een fan bent van games, kun je een reis organiseren naar een internationale tentoonstelling van gaming "toeters en bellen", die niet meer zo zeldzaam zijn. Of kijk of er op dit moment ergens een bijeenkomst van gamefans is. Voor hen zijn er diverse evenementen, worden er ook vaak toernooien georganiseerd, worden er prijzen uitgereikt, etc.

Stap 4

Als je geen "fanatieke" glinstering in de ogen van je kind ziet bij het noemen van een activiteit, probeer hem dan te interesseren voor een reis naar het buitenland. Bekijk de verschillende aanbiedingen van touroperators. Velen van hen hebben opties die kinderanimatie, educatieve excursies en recreatie rechtstreeks voor ouders combineren. Terwijl een ervaren gids uw kind door de attracties leidt, kunt u de instellingen bezoeken die voor u persoonlijk van belang zijn.

Stap 5

Het is nauwelijks de moeite waard om in deze tijd naar die landen te gaan waar het klimaat heel anders is dan het onze - de voorjaarsvakanties zijn te kort om op acclimatisatie te rekenen. Let op Europese landen. In de lente organiseren velen van hen verschillende feesten, festivals en shows. In Nederland kun je bijvoorbeeld het bloemenfestival bezoeken, waar in deze tijd van het jaar, naast rozen, orchideeën, anjers en andere bloemen, zeven miljoen tulpen bloeien.

Stap 6

Nou, de jongens zullen zeker geïnteresseerd zijn in de parade van krijgers en gladiatorengevechten die in Rome worden gehouden. Voor kinderen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur, is het een goed idee om een uitstapje naar Athene aan te bieden, waar carnavals met dans- en theatervoorstellingen plaatsvinden.

Stap 7

Als uw gezin van dieren in het wild houdt en deze waardeert, ga dan naar de dierentuin van Berlijn - een van de grootste en rijkste ter wereld in termen van het aantal diersoorten dat daar vertegenwoordigd is. Niet alleen het kind, maar ook de reis naar Parijs zal u bevallen. Er is Europa's grootste watercentrum met een ongelooflijk aantal attracties en entertainment. En ook het fantastische Disneyland, dat vaker wordt bezocht dan het Louvre of de Eiffeltoren.

Stap 8

Als je niet in de gelegenheid bent om naar het buitenland te reizen, kun je ook in je eigen land op zoek gaan naar interessant entertainment. In veel steden zijn dierentuinen, dolfinaria, waterparken, tentoonstellingen en musea. Het belangrijkste is dat het niet alleen voor jou interessant is, want als het kind er niet in geïnteresseerd is, zullen je inspanningen tevergeefs zijn, en in plaats van vreugde in zijn ogen zul je alleen verveling zien.

Stap 9

U kunt uw vrije tijd ook thuis doorbrengen. Het is fijn als je vrienden ook kinderen hebben. Nodig ze uit voor een bezoek. Bereid samen met uw kind traktaties en cadeaus voor. Koop een heleboel verschillende kleine souvenirs-prijsjes en organiseer bijvoorbeeld spannende speurtochten voor de kinderen. De taak voltooid - een geschenk ontvangen. U kunt traditionele wedstrijden regelen voor nauwkeurigheid, snelheid, behendigheid, enz. Als je er goed over nadenkt, zal de rest geweldig blijken te zijn.

Stap 10

Het is belangrijk dat u de rest met uw kind niet als een vervelende plicht ervaart. Ten eerste is het soms ook nuttig voor je om kind te zijn en plezier te hebben, en ten tweede, als je alles goed organiseert, heb je veel tijd en mogelijkheden om voor jezelf persoonlijk een "volwassen" activiteit te bedenken.

Aanbevolen: