Hoe Een Leeswedstrijd Te Organiseren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Leeswedstrijd Te Organiseren?
Hoe Een Leeswedstrijd Te Organiseren?

Video: Hoe Een Leeswedstrijd Te Organiseren?

Video: Hoe Een Leeswedstrijd Te Organiseren?
Video: Dwars: Lotte baalt van boze smileys in lesprogramma's 2024, Mei
Anonim

Poëzie lezen is een kunstvorm die de vaardigheid van een acteur combineert met de vaardigheid van een dichter. Leeswedstrijden zijn talrijk en variëren in niveau van amateur tot professioneel. Om zo'n wedstrijd op elk niveau te houden, moet je over goede organisatorische vaardigheden beschikken.

Hoe een leeswedstrijd te organiseren?
Hoe een leeswedstrijd te organiseren?

instructies:

Stap 1

Denk na over de voorwaarden van de wedstrijd. Ontwikkel een voorbeeldprogramma op basis waarvan de deelnemers werken zullen selecteren. Bepaal de basis van de competitie - commercieel of niet-commercieel. In het eerste geval wordt de prijs gevormd uit het deelnemersgeldfonds, in het tweede geval moet u op zoek naar een sponsor. Open vooraf een rekening waarop (onder bepaalde voorwaarden) het deelnamegeld wordt overgemaakt.

Stap 2

Zoek een locatie voor de wedstrijd. De ideale optie is de aula van een recreatiecentrum, school of andere instelling. Het is belangrijk om direct te bepalen of de administratie van de zaal huur in rekening brengt en voor welk bedrag.

Stap 3

Breng zoveel mogelijk mensen op de hoogte van de wedstrijd via sociale netwerken, forums, blogs en andere media. Vergeet echte communicatie niet: informeer uw vrienden en kennissen die geïnteresseerd zijn in poëzie over de wedstrijd en zijn website.

Stap 4

Bereid het podium en de zaal voor. Geluidsversterkende en andere apparatuur moet klaar zijn: luidsprekers, een microfoon, indien nodig, een videoprojector (indien een videosequentie in het voorleesprogramma kan worden opgenomen) en een audiospeler (voor muzikale begeleiding).

Stap 5

Bereid prijzen voor. Selecteer de juryleden die de prestaties van de lezers zullen beoordelen. Wijs een dag (of meerdere dagen, afhankelijk van het aantal deelnemers) en het tijdstip van de wedstrijd aan, verdeel in minuten, op welk tijdstip elke deelnemer begint te presteren. Als er toeschouwers zijn, bereid dan betaalde of uitnodigingstickets voor. Denk na over manieren om ze te implementeren.

Stap 6

Ontspan op de dag van de wedstrijd, gedraag je kalm, lach naar de gasten en concurrenten. Controleer periodiek de prestaties van de apparatuur en de staat van het podium.

Aanbevolen: