Wat Is Het Danetki-spel En Hoe Speel Je Het?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Danetki-spel En Hoe Speel Je Het?
Wat Is Het Danetki-spel En Hoe Speel Je Het?

Video: Wat Is Het Danetki-spel En Hoe Speel Je Het?

Video: Wat Is Het Danetki-spel En Hoe Speel Je Het?
Video: The Sherlock Files Elementary Entries... in 3 minuten 2024, Mei
Anonim

Danetki zal je helpen plezier te hebben in een vriendelijk gezelschap, met kinderen te spelen, de tijd op de weg te verdrijven, en ze ontwikkelen ook logica en laten je buiten de gebaande paden denken.

Wat is een spel?
Wat is een spel?

Geschiedenis van de schepping

De bedenker van Danetki is de Brit Paul Sloan, die lange tijd bij het bekende IBM-bedrijf heeft gewerkt. Alleen hebben de Danetki hier niets met computertechnologie te maken, het is eerder een innovatie in het denken. Dus Paul Sloan werd beroemd als auteur van de ontwikkeling van creativiteit, training van de geest en logisch denken.

Wat zijn Danets en wat zijn ze?

In feite is dit een raadsel, maar het vereist geen specifiek antwoordwoord, maar het vereist om de situatie te ontrafelen, uit te leggen hoe het was en waarom. Meestal zijn ze verenigd door een thema: grappige, enge, mysterieuze danets. De meest populaire zijn detective-dunettes.

Regels van het spel

Je kunt samen spelen, maar hoe meer spelers, hoe beter. De een leest een raadsel voor (laten we hem een meester noemen), de ander raadt het. Het raadsel raden en de betekenis van de situatie begrijpen is alleen mogelijk door vragen te stellen. Vragen moeten zo zijn dat je een kort antwoord van de meester "ja" of "nee" kunt krijgen. Soms kan de meester het antwoord "niet essentieel" gebruiken of u vragen de vraag te herformuleren. Door vragen te stellen krijgen de spelers aanvullende informatie. De essentie van het spel is niet alleen een oplossing, maar ook de juiste vragen. Misschien geeft een correct gestelde vraag inzicht.

Dunette voorbeeld

Voordat de spelers bij de juiste versie van de vragen komen, kan er veel worden gevraagd, maar dit zijn de belangrijkste:

- Ja.

- Ja.

- Ja.

Waar kan ik Danetki vinden?

Tegenwoordig zijn dunettes erg populair geworden. Er zijn speciale boeken of kaartensets, waar de Danets ook in verschillende richtingen worden uitgedeeld. Je kunt ook internetten.

Aanbevolen: