Hoe Was Het Franse Open Tenniskampioenschap

Inhoudsopgave:

Hoe Was Het Franse Open Tenniskampioenschap
Hoe Was Het Franse Open Tenniskampioenschap

Video: Hoe Was Het Franse Open Tenniskampioenschap

Video: Hoe Was Het Franse Open Tenniskampioenschap
Video: How Rafael Nadal beat Novak Djokovic at the 2020 French Open | Serves and Dropshots 2024, Mei
Anonim

De Franse Open Tenniskampioenschappen of Roland Garros is een jaarlijks tennistoernooi dat eind mei en begin juni in Parijs wordt gehouden. In 2012 vond Roland Garros plaats van 27 mei tot 11 juni. In het kader daarvan werden er heren- en dameskampioenschappen, koppelwedstrijden, veteranentoernooien en jeugdtoernooien gehouden.

Hoe was het French Open tenniskampioenschap
Hoe was het French Open tenniskampioenschap

instructies:

Stap 1

Onze landgenote Maria Sharapova werd de echte ster van de French Open 2012. De Russische tennisser won zeven moeilijke partijen. De eerste rivaal van de blonde Maria was de Roemeense tennisspeelster Alexandra Cadatsu, die er niet in slaagde om een enkel spel van Sharapova af te pakken. Toen ging Sharapova gemakkelijk om met de Japanse vrouw Ayumi Morita en de Chinese vrouw Shuai Peng. De moeilijkste partij voor Sharapova was de confrontatie met de Tsjechische Clara Zakopalova, die drie sets duurde. In de finale ontmoette Sharapova de sensatie van de 2012 French Open - de Italiaanse Sara Errani. Deze kleine tennisser bereikte de finale en versloeg eminente rivalen als Samantha Stosur en Anu Ivanovich. Sarah had echter niet genoeg ervaring om tegen Maria te vechten.

Stap 2

De Spanjaard Rafael Nadal won het heren enkelspel. De overwinning voor de Spanjaard was in principe al voor aanvang van het toernooi voorspeld. Nadal bereikte de finale met een oorverdovend resultaat, zonder in alle zes partijen ook maar één set te verliezen. De finalewedstrijd tussen Nadal en de Servische Novak Djokovic vond vanwege het regenachtige weer pas op 11 juni plaats. De Spanjaard zegevierde in drie van de vier sets en kreeg met recht de beroemde "saladeschaal" van Roland Garros. Het is vermeldenswaard dat Rafael Nadal voor de zevende keer naar het hoogste podium van dit toernooi klom.

Stap 3

Wat betreft de tweetalconfrontaties bleek het team van Daniel Nestor (Canada) en Max Mirny (Wit-Rusland) de sterkste onder de herenparen te zijn. In het damesdubbeltoernooi werd de overwinning behaald door het Italiaanse tweetal tennissers Robert Vinci en Sara Errani. In de finale grepen de Italianen de overwinning letterlijk uit de handen van de Russen Nadia Petrova en Maria Kirilenko. Bij de gemengde koppels wonnen Sania Mirza en Maleh Bhupati de eerste prijs. De Duitse Anika Beck en de Belgische Kimmer Soppejans werden de sterkste tennissers onder de junioren.

Aanbevolen: