Wie Is De Organisator Van De Salzburger Festspiele

Wie Is De Organisator Van De Salzburger Festspiele
Wie Is De Organisator Van De Salzburger Festspiele

Video: Wie Is De Organisator Van De Salzburger Festspiele

Video: Wie Is De Organisator Van De Salzburger Festspiele
Video: Salzburger Festspiele mit FFP2-Masken: "Wir sind systemrelevant" 2024, Mei
Anonim

De Salzburger Festspiele is een van de grootste muzikale en theatrale evenementen, in het kader waarvan alle opmerkelijke werken van Oostenrijks en werelddrama worden opgevoerd. Al 90 jaar verzamelt het gasten uit verschillende landen die willen genieten van de prestaties van genieën en talenten.

Wie is de organisator van de Salzburger Festspiele
Wie is de organisator van de Salzburger Festspiele

Het idee om het Salzburg Festival te creëren is van de Oostenrijkse acteur, regisseur en de slimste theatrale figuur Max Reinhardt. Hij was het die, in duet met de Oostenrijkse schrijver Hugo von Hoffmannsthal, aan het einde van de Eerste Wereldoorlog het grootste muzikale en theatrale evenement ter wereld organiseerde. In 1917 stelde hij in Wenen een memorandum voor over de oprichting van het festival, en twee jaar later publiceerde Hoffmannsthal het programma van dit evenement.

Max Reinhard werd in 1973 geboren in een joods gezin en wijdde zijn hele leven aan kunst. Van 1905 tot 1933 (voordat de nazi's aan de macht kwamen), leidde Max Reinhard het Duitse theater in Berlijn, nadat hij de geschiedenis van de podiumkunsten was ingegaan als een heldere vernieuwer van theatrale techniek - hij stond achter het idee om de oprit en draaitrap. Na de annexatie van Oostenrijk bij Duitsland verhuisde hij om in Amerika te gaan wonen en werken.

Het was in de tijd van Max Reichard dat de Salzburger Festspiele wereldwijde bekendheid verwierf en kunstkenners onmiddellijk boeide met het toneelstuk "Imyarek. Het idee van de dood van een rijke man ", die werd opgevoerd in het eerste seizoen van het festival op 22 augustus 1920 op het Kathedraalplein. Toen het stuk opnieuw werd vertoond op de Salzburger Festspiele, begonnen er verschillende concerten plaats te vinden, en daarna verschenen er operavoorstellingen. Met het aan de macht komen van de nazi's moest Reichard zijn geboorteland Oostenrijk verlaten en na de oorlog werd de Salzburger Festspiele geleid door Karajan, die helaas het begin van de crisis markeerde.

Tegenwoordig wordt het festival geleid door Alexander Pereira, die in 2011 Jurgen Flimm opvolgde. En het Salzburg Festival zelf beleeft opnieuw interessante tijden en ontdekt nieuwe getalenteerde sterren zoals Anna Netrebko, Yulia Novikova, Daniele Gatti, Nino Machaidze, Ingo Metzmacher, Matthias Goerne, Damiano Machieletto en vele anderen.

Aanbevolen: