Een Bruiloft Gastenlijst Maken

Een Bruiloft Gastenlijst Maken
Een Bruiloft Gastenlijst Maken

Video: Een Bruiloft Gastenlijst Maken

Video: Een Bruiloft Gastenlijst Maken
Video: Hoe maak je een gastenlijst voor je bruiloft? 2024, April
Anonim

Als je begint met het plannen van een bruiloft, dan kom je natuurlijk vroeg of laat bij de discussie over de vraag: wie moet je uitnodigen voor de viering. Dit is een zeer moeilijke vraag, omdat het vaak resulteert in een groot aantal meningsverschillen tussen de bruid en bruidegom. Ook voegen ouders vaak vuur toe aan dit probleem, die zeker hun collega's en oude vrienden willen uitnodigen om op te scheppen over wat voor geweldige kinderen ze hebben.

Een bruiloft gastenlijst maken
Een bruiloft gastenlijst maken

Het is belangrijk om de basisregels te kennen om u te helpen een gastenlijst op te stellen en probleemsituaties te voorkomen:

1. Wij tellen. U moet berekenen voor hoeveel gasten uw budget is ontworpen. Daarna laat je 50% van de plaatsen op de lijst voor je vrienden en geef je 25% aan elk paar ouders. Zorg ervoor dat je je ouders duidelijk laat weten hoeveel gasten ze mogen uitnodigen.

2. Sorteren. Laten we beginnen met het vormen van een volledige lijst. Aan het begin plaatsen we een groep van degenen die uw naaste verwanten zijn (mama, vader, broer, zus, enz.), de volgende groep bevat uw beste vrienden, dan kunt u alle anderen opsommen.

3. Wij maken schoon. We beginnen altijd vanaf het einde met de lijst. Het is raadzaam als u besluit dat u de lijst met mensen met tien moet verminderen, dan is het beter om dit in groepen te doen, bijvoorbeeld "collega's van het werk", "verre familieleden", zodat het niet beledigend zou zijn om degenen die uit deze subgroepen toch als genodigden naar de viering kwamen.

4. Controle. Telkens wanneer u beslist of u een persoon uitnodigt of niet, ontstaat er twijfel. Denk eraan, als je gedurende het jaar met iemand hebt gecommuniceerd, nodig hem dan gerust uit voor de viering. Als de verbinding verbroken was en je je nauwelijks meer van hem herinnerde, dan zou je zijn aanwezigheid op de bruiloft niet eens moeten overwegen.

5. Regel "+1". Onthoud dat gasten meestal niet alleen komen, en dit punt speelt ook een belangrijke rol bij het maken van uw lijst. Anders kan de situatie ontstaan dat er anderhalf keer meer gasten zijn dan u heeft uitgenodigd.

6. Blacklist is ook nodig. Het is wel nodig als er mensen in je omgeving zijn die je niet op de bruiloft wilt zien.

Aanbevolen: