Wanneer Is De Dag Van De Republiek In Bashkortostan

Wanneer Is De Dag Van De Republiek In Bashkortostan
Wanneer Is De Dag Van De Republiek In Bashkortostan

Video: Wanneer Is De Dag Van De Republiek In Bashkortostan

Video: Wanneer Is De Dag Van De Republiek In Bashkortostan
Video: 7 Facts about the Republic of Bashkortostan 2024, April
Anonim

De Republiek Bashkortostan ligt in de zuidelijke Oeral en in de Oeral. Onder andere regio's van Rusland valt Bashkortostan op door zijn diversiteit aan nationale samenstelling en een sterke economie. De geschiedenis van Bashkiria gaat terug tot de oudheid en de eerste vermeldingen van Bashkir-nederzettingen zijn te vinden in Herodotus. Bashkortostan was echter in staat om echte welvaart te bereiken met het begin van de ontwikkeling van olievelden. In 1990 kreeg de republiek soevereiniteit en werd het een interne republiek binnen Rusland.

Wanneer is de Dag van de Republiek in Bashkortostan
Wanneer is de Dag van de Republiek in Bashkortostan

De twintigste eeuw is voor Basjkirostan moeilijk geworden, vol tegenstrijdigheden, tragische en dramatische gebeurtenissen. Het belangrijkste kenmerk dat de historische en economische ontwikkeling van de regio bepaalde, was de toetreding tot Rusland en de Sovjet-Unie. In de beginjaren van de Sovjetmacht werd Bashkiria een autonoom deel van de Russische republiek. Autonomie werd gecreëerd binnen de Kleine Bashkiria en omvatte afzonderlijke regio's van het moderne grondgebied van de republiek.

Eind jaren 80 van de vorige eeuw verergerden de sociaal-economische problemen in het land en de republiek. Ontevredenheid met de culturele en spirituele behoeften van de multinationale bevolking van Bashkiria leidde tot de intensivering van de sociale beweging voor soevereiniteit.

De Dag van de Soevereiniteit van de Republiek Basjkirostan wordt gevierd op 11 oktober. Op deze dag in 1990 riep de Hoge Raad van de republiek de Verklaring van Staatssoevereiniteit uit. Deze actie bevestigde de status van Basjkortostan als een legale democratische staat. De naam Republiek Bashkortostan werd iets later aangenomen - in 1992. Tegelijkertijd werd een overeenkomst getekend over de verdeling van de bevoegdheden tussen de staatsmacht van Rusland en de machtsorganen van de afzonderlijke republieken die er deel van uitmaken.

In 1993 heeft de Opperste Sovjet van de republiek een ontwerpgrondwet opgesteld voor de soevereine Republiek Basjkirostan. De grondwet werd eind december 1993 aangenomen. Het consolideerde de veranderingen die de afgelopen jaren in Basjkirostan plaatsvonden, waardoor het niveau van onafhankelijkheid van de republiek werd vastgelegd. Dit evenement maakte het mogelijk om een wettelijke basis te creëren voor de democratisering van alle aspecten van het leven. De nieuwe versie van de grondwet van Basjkirostan werd in november 2000 aangenomen. Het weerspiegelde de overeenkomst van Basjkortostan met de status van een interne republiek van de Russische Federatie.

Aanbevolen: