Hoe Wordt De Nationale Vlaggendag Gehouden In

Hoe Wordt De Nationale Vlaggendag Gehouden In
Hoe Wordt De Nationale Vlaggendag Gehouden In

Video: Hoe Wordt De Nationale Vlaggendag Gehouden In

Video: Hoe Wordt De Nationale Vlaggendag Gehouden In
Video: De Coronacrisis, ongelijkheid en mensenrechten (SDG Café) 2024, Mei
Anonim

Nationale Vlaggendag in 2012 wordt op dezelfde manier gevierd als altijd - op 22 augustus. Dit is een officiële feestdag vastgesteld door het decreet van de president van de Russische Federatie nr. 1714 van 20 augustus 1994 "Op de dag van de staatsvlag".

Hoe wordt de Nationale Vlaggendag gehouden in 2012
Hoe wordt de Nationale Vlaggendag gehouden in 2012

De datum van de vakantie werd niet toevallig gekozen - op deze dag, in 1991, voor het eerst sinds 1918, werd de Russische driekleur opnieuw boven het Witte Huis gehesen, waarbij de rode vlag werd vervangen door een hamer en sikkel - de staatsvlag van de Sovjet-Unie die toen was ingestort.

De driekleurige doek als de Russische staats "standaard" is het officiële symbool van Rusland sinds de tijd van Peter I. In de heraldiek heeft elke kleur zijn eigen symbolische betekenis. De witte streep van de Russische vlag betekent "Adel", azuur - "Eerlijkheid", scharlaken - "Moed en vrijgevigheid." De driekleur werd officieel de nationale vlag kort voor de revolutie, in 1896, tijdens het bewind van keizer Nicolaas II.

Traditioneel wordt de dag van de staatsvlag van de Russische Federatie op zijn grondgebied gehouden. Jeugdclubs, veteranen en publieke organisaties die betrokken zijn bij patriottische opvoeding nemen deel aan de feestelijke evenementen. Gouverneurs van veel regio's en in het bijzonder het hoofd van de regio Leningrad hebben de inwoners al gefeliciteerd aan de vooravond van deze feestdag, die meerdere dagen zal worden gevierd.

Door het hele land worden feestelijke evenementen gehouden. Zo kunnen jonge inwoners van de hoofdstad deelnemen aan het werk van de Youth Discussion Club "Youth and Patriotism - Origins, Milestones in History, the Future", die op 22 augustus vanaf 15:00 uur in het museum wordt gehouden van Moskou. In veel steden van Rusland is het op deze dag al een traditie geworden om drie enorme panelen in de kleuren van de nationale vlag uit te vouwen en de resulterende driekleur samen met het orkest langs de centrale straten en pleinen te dragen. De bijeenkomst van degenen die aan dergelijke acties willen deelnemen, wordt aangekondigd via sociale netwerken.

In het kader van de Nationale Vlaggendag, auto- en fietsraces, diverse acties en competitieve spellen voor kinderen en jongeren worden er thematentoonstellingen gehouden. Ze vertellen over de geschiedenis van dit staatssymbool in een populaire vorm, er worden verschillende quizzen en wedstrijden gehouden.

Aanbevolen: