Hoe Maak Je Een Souvenir?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Souvenir?
Hoe Maak Je Een Souvenir?

Video: Hoe Maak Je Een Souvenir?

Video: Hoe Maak Je Een Souvenir?
Video: Hoe Strik van satijn linten / Eenvoudige Manier om strik 2024, Mei
Anonim

Met je eigen handen een souvenir maken is niet zo moeilijk, maar het kan een origineel cadeau of interieurdecoratie worden.

Hoe maak je een souvenir?
Hoe maak je een souvenir?

Noodzakelijk

  • - blaffen
  • - karton
  • - fles
  • - lont
  • - was of paraffine
  • - kan

instructies:

Stap 1

Een handgemaakt geschenk draagt menselijke warmte, een deel van degene die het presenteert. Het is origineel en hun prijzen zijn niet gekwantificeerd in geld. Je kunt dergelijke souvenirs van alles maken, van kralen tot mooie haken en ogen, takken en schors. Zoek naar materialen om je heen. Het blijft alleen om te kiezen wat je het leukst vindt. Zo kunnen er bijvoorbeeld originele kandelaars gemaakt worden van boomschors. Neem stukjes schors van dezelfde dikte, het is beter als hun textuur uitgesproken is. Maak een frame van dik karton, waarvoor je een strook snijdt van ongeveer 70 x 500 mm. Wikkel de strip in twee lagen en borstel ze met lijm.

Stap 2

Stoom de schors door hem ongeveer 10-15 minuten boven de stoom te houden. Leg ze daarna op een plat houten oppervlak en snij de zijkanten af met een scherp mes, zodat de afzonderlijke stukken goed in elkaar passen en er geen gaten zijn.

Stap 3

Smeer het kartonnen frame in met houtlijm, leg stukjes schors er strak op. Terwijl ze heet zijn, drukt u ze tegen het oppervlak van het frame en bindt u ze vast met een vrij zachte draad.

Stap 4

Nadat de lijm is opgedroogd, snijdt u de boven- en onderranden van de schors op de fles gelijkmatig af. Haal vervolgens de cilinder uit de fles. Snijd een cirkel van multiplex van ongeveer 5 mm dik rond de binnendiameter van deze cilinder.

Stap 5

Plaats een pot van ongeveer 20-30 mm hoog in de bovenkant van de cilinder. Het kan worden gemaakt van tin. Om ervoor te zorgen dat het niet naar binnen valt, moet u de zijkanten ongeveer 0,2-0,4 mm buigen. Plaats een lont erin, die kan worden gemaakt van draden. Vul het met was of gesmolten paraffinewas. Inspecteer de kandelaar opnieuw, gebruik een mes om eventuele kleine onvolkomenheden te verwijderen. Vul de grote openingen met stukjes schors. Om te voorkomen dat de kaars het meubilair bekrast, lijm je een stuk zachte doek op de onderkant van de kaars. De kandelaar is klaar.

Aanbevolen: