Hoe Was Internationale Verkeerslichtdag

Hoe Was Internationale Verkeerslichtdag
Hoe Was Internationale Verkeerslichtdag

Video: Hoe Was Internationale Verkeerslichtdag

Video: Hoe Was Internationale Verkeerslichtdag
Video: Hoe maak ik een coronabewijs met de CoronaCheck-app? 2024, April
Anonim

Ter ere van het eerste verkeersregelapparaat dat in 1914 in de Amerikaanse stad Cleveland werd geïnstalleerd, wordt jaarlijks op 5 augustus International Traffic Light Day gevierd. De eerste verkeerslichten waren tweekleurig, de derde lantaarn verscheen pas in 1920. Sinds 1930 verschijnen er verkeerslichten in Russische steden, waardoor het verkeer op straat veiliger en gemakkelijker wordt.

Hoe was Internationale Verkeerslichtdag
Hoe was Internationale Verkeerslichtdag

In de regel vallen verschillende programma's en vakanties voor kinderen samen met de Internationale Dag van het Verkeerslicht. Op deze dag worden kinderen herinnerd aan de noodzaak van verkeersregels, sommige kinderen maken voor het eerst kennis met dit handige apparaat.

Dit jaar werd in veel steden in verschillende landen verkeerslichtdag gevierd. Er werden amusementsprogramma's en quizzen voor kinderen georganiseerd. Op speelse wijze vertelden sprookjeshelden, personages van poppentheaters, presentatoren, maar ook verkeersagenten kinderen over de verkeersregels en de noodzaak deze na te leven. Voor kinderen werden voorstellingen uitgevoerd in de vorm van sprookjes en voor volwassenen waren quizzen met vragen over kennis van de regels interessant.

In veel scholen en kleuterscholen zie je tegenwoordig voetgangersoversteekplaatsen op het asfalt en markeringen van verkleinde wegen. Regelmatige wedstrijden die op dergelijke polygonen worden gehouden, stellen kinderen in staat om de gedragsregels op de weg te onthouden.

In sommige steden werden tentoonstellingen georganiseerd. Schoolkinderen en kleuters, evenals hun ouders, namen deel aan behendigheidswedstrijden en een verscheidenheid aan verkeerslichten versierden de vakantie.

Verkeerspolitieagenten nemen vaak deel aan de feestdagen die zijn gewijd aan de Internationale Dag van het Verkeerslicht. Dankzij hun gezag, mooie vorm, begrip voor de situatie hebben ze een sterke impact op kinderen en kunnen ze alle vragen beantwoorden. In een toegankelijke vorm vertellen wegenwachters kinderen het verhaal van het verschijnen van een verkeerslicht, interessante feiten en gebeurtenissen over deze handige uitvinding.

Het verspreiden van informatiefolders over verkeersveiligheid is een veelvoorkomende actie geworden op Internationale Verkeerslichtdag in grote steden. Studenten en kinderen deelden onder begeleiding van verkeerspolitie-inspecteurs op straat folders uit aan zowel voetgangers als automobilisten.

Aanbevolen: