Zo Plan Je Je Weekend

Inhoudsopgave:

Zo Plan Je Je Weekend
Zo Plan Je Je Weekend
Anonim

Het weekend is een periode van rust van het werk, en ook een gelegenheid om van uw vrije tijd te genieten. Als je deze dagen goed plant, is er genoeg tijd voor verschillende activiteiten. Als je van tevoren een planning maakt, blijkt alles wat er is bedacht te realiseren.

Zo plan je je weekend
Zo plan je je weekend

Iemand geeft er de voorkeur aan om voldoende te slapen in het weekend, anderen stellen huishoudelijke taken uit voor deze dagen, sommigen dromen ervan deze tijd te besteden aan dierbaren, sommigen vluchten weg van elk bedrijf. En soms moet je alles doen, dus je moet verscheurd en bezorgd zijn. Het hebben van een duidelijk schema kan helpen om het leven voorspelbaarder te maken en ook om onnodige acties te voorkomen.

Planning

Het maken van een takenlijst voor het weekend moet ruim van tevoren worden gedaan. Over een paar dagen kun je al aantekeningen maken. Eerst moet u alle verplichte taken opschrijven die moeten worden uitgevoerd. Verdeel ze in volgorde van belangrijkheid, zet eerst diegene die heel belangrijk zijn om te doen, dan minder belangrijk, aan het einde van de lijst wat wel of niet kan worden overgedragen. Voor elk geval moet u de tijd opschrijven die nodig is.

Dan moet je je rust plannen. Iemand kiest voor wandelingen, uitstapjes naar de natuur of naar de dierentuin, iemand wil vrienden ontmoeten. Maak ook een lijst van vergaderingen en evenementen, met vermelding van het belang en de tijd. Maar onthoud dat het moeilijk is om alles te doen, wees realistisch.

Elke lijst bevat meestal minstens 5 items, en soms meer dan 10. Bekijk ze en streep vervolgens de laatste 2 gebeurtenissen in elke lijst door. De kans dat je tijd hebt om ze af te ronden is erg klein, en het gevoel van ontevredenheid dat iets niet is gedaan zal je achtervolgen. Geef gewoon die dingen op die op de laatste regel prioriteit hebben.

Hoe kies je de tijd om te doen?

Om het weekend interessant en effectief te maken, verdeelt u de lessen correct. Op de eerste dag in de ochtend moet je alle belangrijke dingen doen. Probeer ze snel te doen, zodat je later gewoon vergeet waar het allemaal om ging. Tussen het doen van het vereiste werk, kun je ook die dingen invoegen die op de restlijst gaan, bijvoorbeeld een vriend bellen of je favoriete film kijken.

Wanneer een persoon iets belangrijks niet heeft gedaan, wanneer zijn zaken nog niet zijn afgerond, kan hij niet volledig ontspannen. Ergens in het onderbewustzijn dwaalt de gedachte rond dat je je plan moet afmaken, en dit belemmert het genieten van je vakantie. Sta dit niet toe, doe alles in het begin en ga later rusten.

Markeer wat je hebt gedaan in de lijst, vink het vakje aan als iets al klaar is. Het helpt om verder te gaan, geeft vertrouwen, geeft kracht om iets anders te gaan doen. Elk merkteken zal verrukken, de dag vullen met betekenis. En als resultaat zal er aan het einde van het weekend een gevoel van voldoening zijn dat alles heel goed is verlopen.

Aanbevolen: