Hoe Fotografeer Je Tijdens Een Concert

Inhoudsopgave:

Hoe Fotografeer Je Tijdens Een Concert
Hoe Fotografeer Je Tijdens Een Concert

Video: Hoe Fotografeer Je Tijdens Een Concert

Video: Hoe Fotografeer Je Tijdens Een Concert
Video: Hoe FOTOGRAFEER je in het DONKER? 2024, Maart
Anonim

Het fotograferen van het concert begint lang voordat het begint. Het is optimaal om vooraf de opnamelocatie te verkennen zodat je alle voor- en nadelen vooraf kent. Het is onder andere belangrijk om een sterke professionele fotoapparatuur voor te bereiden.

Hoe fotografeer je tijdens een concert
Hoe fotografeer je tijdens een concert

instructies:

Stap 1

Inlichtingen Dienst. Bepaal de locatie van het podium, de zaal en die van jezelf. Geef jezelf de mogelijkheid om door de kamer te bewegen. Zorg indien mogelijk voor jezelf om het podium op te gaan om de artiesten van dichtbij te bekijken.

Stap 2

Techniek. Lenzen moeten de hoogste diafragmaverhouding hebben. De flits gedurende de tijd is op zijn best nutteloos, en in het slechtste geval kun je hem niet gebruiken - het wordt niet aanbevolen om de artiesten tijdens de uitvoering voor hun ogen te verblinden, om ze niet te kloppen en af te leiden. Zorg er ook voor dat je snel van focus kunt veranderen.

Stap 3

Fotografeer alleen in de handmatige modus. Automatisering compenseert slecht verlichte elementen van de compositie. Gebruik spotmeting om individuele foto's te maken van de deelnemers aan de voorstelling.

Stap 4

Zoek naar beelden, niet alleen op het podium. Besteed aandacht aan specifieke lichtpunten, reacties van het publiek. Gebruik de hover actief om in te zoomen op individuele objecten en achterwaartse hover voor panoramische opnamen en algemene opnamen.

Aanbevolen: