Waarom Versieren Ze Een Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Waarom Versieren Ze Een Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?
Waarom Versieren Ze Een Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Waarom Versieren Ze Een Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Waarom Versieren Ze Een Kerstboom Voor Het Nieuwe Jaar?
Video: Jente verdient geld met kerstbomen versieren 2024, April
Anonim

Voor het eerst werd de kerstboom versierd in Duitsland. De traditie wordt verondersteld te zijn voortgekomen uit de hervormer Maarten Luther. Volgens de legende keerde hij in 1513 terug naar huis en bewonderde hij de hemel waarin de sterren schitterden. Hij had het gevoel dat de sterren zelfs op de takken van de bomen fonkelden.

kerstboom
kerstboom

Toen Martin thuiskwam, besloot hij meteen de foto die hij zag te reproduceren. Hij nam een kleine kerstboom en zette die op tafel, versierd met kaarsen. Ik installeerde een ster op de top, die deed denken aan de ster van Bethlehem.

De geschiedenis van de vakantieboom

in de 16e eeuw was er een traditie in de landen van Centraal-Europa om een beukenboom te versieren. Peren, pruimen en appels werden als decoratie gebruikt. De vruchten waren voorgekookt in honing. Noten werden ook gebruikt als decoratie. Een kleine boom werd in het midden van de tafel geplaatst.

Het verhaal van de kerstboom
Het verhaal van de kerstboom

Na enkele decennia begonnen ook coniferen te worden gebruikt. Het belangrijkste is dat ze klein zijn. Soms werden vakantiebomen aan het plafond gehangen. Toen begonnen ze grote bomen in de woonkamer te zetten.

In de periode van de 17e tot de 19e eeuw begonnen ze de kerstboom niet alleen in Duitsland te versieren, maar ook in Engeland, Denemarken, Nederland, Tsjechië en Oostenrijk. Vervolgens namen de Amerikanen de traditie over. Aanvankelijk werden fruit en snoep als decoratie gebruikt. Vervolgens begonnen mensen kartonnen decoraties te snijden. En nog later ontstond er speelgoed van glas.

De geschiedenis van de kerstboom in Rusland

De traditie kwam naar Rusland dankzij Peter 1. Hij bezocht Duitsland in zijn jeugd, waar hij een feestelijke boom zag versierd met verschillende soorten speelgoed, fruit en snoep. Nadat hij de koning was geworden, deed hij al het mogelijke zodat de inwoners van Rusland de kerstbomen begonnen te versieren. Versierde bomen verschenen op straat en in de huizen van de adel.

Na de dood van Peter 1 was de traditie van het versieren van bomen tientallen jaren vergeten. De gewoonte verscheen pas in 1817 opnieuw dankzij de vrouw van prins Nikolai Pavlovich - prinses Charlotte. In het begin was het gebruikelijk om feestelijke tafels te versieren met takken en boeketten.

Een paar jaar later verscheen de boom in het Anichkov-paleis. Opgericht onder invloed van Charlotte. In 1852 verscheen de eerste kerstboom op een openbare plaats - in de gebouwen van het Catherine Station. Hierna begonnen bijna alle inwoners van het land de kerstbomen te versieren. Bovendien werden er feestelijke evenementen voor kinderen gehouden.

In de oorlogsjaren besloten ze af te zien van het plaatsen van bomen, omdat de traditie was vijandig. Het verbod werd ingevoerd door Nicolaas II. Het decreet werd geannuleerd na het einde van de Oktoberrevolutie. Op het grondgebied van de artillerieschool werd een grote nieuwjaarsboom geïnstalleerd. Deze gebeurtenis vond plaats in 1917.

Maar na 9 jaar werd het gebruik opnieuw verboden. De traditie werd anti-Sovjet genoemd. Bovendien werd de viering van Kerstmis verboden. Tien jaar later werd de traditie weer nieuw leven ingeblazen. Ze begonnen de kerstboom te versieren en hielden feestelijke evenementen voor kinderen. Ze besloten de traditie nieuw leven in te blazen met de steun van Stalin.

De kerstboom staat sinds 1976 op het grondgebied van het Kremlin. De boom symboliseerde oorspronkelijk Kerstmis. Later werd het echter een kenmerk van de nieuwjaarsvakantie.

kerst versiering
kerst versiering

Hele tijdperken konden worden gevolgd door kerstboomversieringen in Rusland. Aan de bomen waren pioniers met hoorns te zien, portretten van Politburo-arbeiders. Toen de oorlog kwam, werden speelgoed met wapens, versieringen in de vorm van parachutisten en verplegers aan de bomen gehangen. Vervolgens begonnen mensen sneeuwvlokken te snijden, die een hamer en sikkel afbeeldden. In de tijd van Chroesjtsjov werd speelgoed in de vorm van maïs, tractoren en hockeyspelers aan bomen gehangen.

Aanbevolen: