Hoe Maak Je Vorst?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Vorst?
Hoe Maak Je Vorst?

Video: Hoe Maak Je Vorst?

Video: Hoe Maak Je Vorst?
Video: zelfgemaakt worstrecept in een fles, het is heerlijk en gemakkelijk recept # 151 2024, April
Anonim

Iedereen kan fantastische patronen op het vensterglas maken of de kerstboomtakken overladen met duizenden flikkerende vonken. Een beetje tijd en verbeeldingskracht - en uw nieuwjaarsideeën zullen gemakkelijk uitkomen.

hoe maak je vorst?
hoe maak je vorst?

instructies:

Stap 1

Om sneeuwpatronen op glas te maken, is de eenvoudigste manier om kunstmatige rijp in spuitbussen te kopen. Meestal kun je het vinden in de paviljoens van kerstboomversieringen of winkels die accessoires verkopen voor handwerk en creativiteit. Dergelijke rijp kan op ramen worden gespoten, waardoor mooie ornamenten ontstaan die, in tegenstelling tot ijzige patronen op straat, lang in hun oorspronkelijke vorm zullen blijven. Bij het aanbrengen van patronen moet een belangrijke regel in acht worden genomen: er mag geen hoge luchtvochtigheid in de kamer zijn, dus pas het niet toe in de keuken en badkamer. Je kunt glazen bollen op een kerstboom ook versieren met kunstijs.

Stap 2

Kunstmatige vorst kan ook thuis worden gemaakt. Meestal wordt het gebruikt om kerstboomtakken te versieren. Er zijn twee manieren om "sneeuw" te maken. Het gemakkelijkst is om de takken te bedekken met kantoorlijm en te besprenkelen met fijn schuim. Met de tweede methode kunt u de vorst natuurlijker maken. Hiervoor heb je gewoon keukenzout nodig. Hoe grover de maling, hoe beter het resultaat zal zijn. We nemen 1,5 liter water, voegen 1 kg zout toe en brengen aan de kook. Dompel sparren- of dennentakken onder in de afgewerkte oplossing en laat 5-6 uur staan. Na deze tijd, voorzichtig om de gevormde kristallen niet omver te werpen, halen we de takken eruit en laten ze drogen. Om de vorst beter vast te houden, kunt u de twijgen besprenkelen met haarlak. Hier kun je ook fantasie toepassen en vernissen gebruiken met veelkleurige glitters - dan zullen je twijgen helderder schitteren en glinsteren met alle kleuren van de regenboog.

Stap 3

Je kunt ook kunstmatige rijp maken op glazen die op de feesttafel zullen staan. Om dit te doen, moet je de rand van het glas in siroop of eiwit dopen, en dan in grove suiker - zoete vorst zal een uitstekende aanvulling zijn op de nieuwjaarsomgeving!

Aanbevolen: