Wat Kun Je In De Winter De Heuvel Afrijden?

Inhoudsopgave:

Wat Kun Je In De Winter De Heuvel Afrijden?
Wat Kun Je In De Winter De Heuvel Afrijden?

Video: Wat Kun Je In De Winter De Heuvel Afrijden?

Video: Wat Kun Je In De Winter De Heuvel Afrijden?
Video: PCOS - Wat kun je er zelf aan doen? 2024, April
Anonim

Winterpret is het grootste plezier dat de koudere maanden ons brengen. Zodra de sneeuw valt, haasten degenen die graag bergafwaarts rijden zich naar alle omliggende heuvels en heuvels, om zich over te geven aan een leuke en nuttige activiteit met een gil en gelach, en bovendien worden verschillende apparaten gebruikt voor skiën.

Wat kun je in de winter de heuvel afrijden?
Wat kun je in de winter de heuvel afrijden?

Honderden jaren geleden waren achtbanen net zo populair als nu. In het begin trokken mensen de besneeuwde heuvels af op armenvol hooi of koekoeken. Na verloop van tijd werd een geavanceerder apparaat uitgevonden. Tegenwoordig gaan mensen sleeën of skiën van de heuvel. Er zijn echter veel nieuwerwetse gadgets die dit winterentertainment kunnen diversifiëren en er nog meer opwinding en adrenaline aan kunnen toevoegen.

Skelet, of rodelbaan

Dit wil niet zeggen dat het onlangs is uitgevonden. Honderden jaren lang werden sleeën actief gebruikt door Canadese Indianen om mensen en goederen te vervoeren. In de Verenigde Staten bleken ze erg populair te zijn en al in de 19e eeuw begonnen Amerikanen wedstrijden te houden in downhill-rodelen.

De moderne rodelbaan is een gewoon board met de uiteinden naar boven gebogen, die wordt gebruikt voor afdalingen vanaf de berg. Op de rodelbaan rijden ze zittend, en op het skelet - liggend op hun buik. In ons land verschenen dergelijke rij-apparaten pas een paar decennia geleden en zijn ze nog niet erg populair, omdat het risico op letsel met zich meebrengt.

Tubing, of "cheesecake"

Dit zijn ronde opblaasbare rubberen sleden, die bij het afdalen van een heuvel in verschillende richtingen draaien. Het prototype van buizen in de Sovjettijd reed op opblaasbare autobanden, wat erg populair was bij wanhopige jongens. Het onvoorspelbare gedrag van de "cheesecakes" bezorgt fans van extreem skiën een storm van emoties, maar velen merken op dat het niet gemakkelijk is om met dergelijke apparaten van de glijbaan te gaan, en ze kunnen alleen aan het einde van de glijbaan worden gestopt of door keer ze om, zodat jonge kinderen er niet in worden gestopt.

Sneeuwscooter en scooterscooter

Deze apparaten verschillen praktisch niet van hun gebruikelijke tegenhangers, alleen ski's zijn eraan bevestigd in plaats van wielen. De auteur van deze originele uitvinding is de Fransman Franck Petu, die als eerste dacht aan het verbinden van ski's en een fiets. In 2004 werd het idee ontwikkeld en verfijnd door skiër Andrew Hubert von Stofer, die er zelfs 2 prestigieuze prijzen voor ontving op een Britse show.

Ledyanka

Al vele jaren heeft ze gewoon geen gelijke in populariteit. Tegenwoordig vind je op elke glijbaan ronde, ovale, vierkante, driehoekige of zelfs tweezits ijsschotsen. Voor het gebruiksgemak zijn sommige ijsschotsen uitgerust met riemen of kleine bumpers. Vanwege hun compacte formaat en lichtheid worden ze vaak meegenomen op wandelingen en reizen, en de eenvoud van rijden op het ijs stelt mensen van alle leeftijden en elke fysieke vorm in staat om te genieten van deze activiteit.

Aanbevolen: