Hoe Pasen Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe Pasen Te Vieren?
Hoe Pasen Te Vieren?

Video: Hoe Pasen Te Vieren?

Video: Hoe Pasen Te Vieren?
Video: Preek: Valt er iets te vieren - Jan Pool 2024, April
Anonim

Samen met Kerstmis is Pasen een van de meest gerespecteerde christelijke feestdagen. Zowel orthodoxen als katholieken over de hele wereld vieren in de lente de opstanding van Jezus Christus, die volgens het evangelie drie dagen na zijn kruisiging (op Goede Vrijdag) plaatsvond. In Rusland is deze kerkdatum onlangs symbolisch geworden, zelfs voor niet-kerkelijke mensen. Veel mensen willen de heldere feestdag van Pasen vieren, maar ze weten niet hoe ze het correct moeten doen om niet de toorn van gelovigen op de hals te halen.

Beschilderde eieren zijn een must-have voor het vieren van Pasen
Beschilderde eieren zijn een must-have voor het vieren van Pasen

instructies:

Stap 1

Aangezien Pasen het resultaat is van de Grote Vasten, moet de voorbereiding zeven weken voor het heldere feest van de opstanding van Christus correct worden gestart. Er wordt aangenomen dat alleen iemand die sinds Vastenavond heeft gevast, die zichzelf geen vlees heeft gegeten, echt de vreugde van de paastafel kan voelen. Het is inderdaad op Paaszondag, voor het eerst na Maslenitsa, dat veel niet-vastenmaaltijden zijn toegestaan.

Stap 2

In de kerk begint de viering van Pasen in de nacht van zaterdag op zondag, met een plechtige kerkdienst. Het is beter om voor middernacht naar de dienst te komen, zelfs op Stille Zaterdag. Kerkmensen worden verondersteld te biechten en de communie te ontvangen, en pas dan deelnemen aan paasvermaak. Als je 's avonds niet in de kerk kunt zijn, kun je naar de paasmaten komen - een ochtenddienst, waar het feestelijke eten dat je meeneemt wordt gezegend: beschilderde eieren en paaskoekjes.

Stap 3

Op de dag van de viering van Pasen moeten de verplichte eetbare attributen van deze dag op tafel aanwezig zijn. Eerst geverfde kippeneieren. Voorheen waren ze alleen rood geverfd met uienschillen, ter nagedachtenis aan het wonder, toen na de opstanding van Christus een ei rood werd in de handen van een ongelovige. Tegenwoordig kunnen eieren in elke kleur worden geverfd en zelfs worden versierd met stickers met kerksymbolen. Het tweede verplichte gerecht heet hetzelfde als de feestdag: Pasen. Het is gemaakt van kwark en boter met toevoeging van rozijnen, zure room, suiker en andere ingrediënten. De derde boodschapper van de feestdag is paascake, een rijke cake met glazuur die je zelf kunt bakken of in een winkel of kerkwinkel kunt kopen.

Stap 4

Iedereen die je op Paaszondag ontmoet, wordt verondersteld te zeggen: "Christus is verrezen!" En antwoord: "Waarlijk, hij is verrezen!"

Aan tafel tijdens het paasontbijt, -lunch en -diner moet je gekleurde eieren met elkaar "klinken", kijkend naar wiens ei het eerst kraakt. En zo - tot de definitie van de absolute winnaar aan tafel.

Aanbevolen: