Hoe Pasen Correct Te Vieren

Inhoudsopgave:

Hoe Pasen Correct Te Vieren
Hoe Pasen Correct Te Vieren

Video: Hoe Pasen Correct Te Vieren

Video: Hoe Pasen Correct Te Vieren
Video: 📱 ЧТО ПРОИСХОДИТ В ЕГО ЖИЗНИ. ЧТО ОН ГОВРОИТ О ВАС. Гадание онлайн. Таро. 2024, April
Anonim

Pasen is een van de belangrijkste feestdagen in het leven van orthodoxe christenen. Het werd zelfs in de zwaarste jaren van de Sovjetmacht gevierd, toen militant atheïsme werd gepredikt, de meeste kerken werden gesloten en vervolgingen werden georganiseerd tegen degenen die tempels durfden te bezoeken. Natuurlijk zijn deze jaren niet voor niets geweest. Er zijn generaties opgegroeid die de oude tradities niet meer kennen, inclusief hoe Pasen correct te vieren. Maar dit is niet moeilijk.

Hoe Pasen correct te vieren
Hoe Pasen correct te vieren

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat gelovigen zich ruim van tevoren voorbereiden op Pasen. Ze moeten vasten (in 2012 duurt het van 27 februari tot 14 april). Maar het beperken van vleselijke en gastronomische genoegens is natuurlijk slechts een uiterlijke manifestatie van geloof, en het belangrijkste zou de reiniging van de ziel van een persoon moeten zijn van alles wat gemeen, gemeen en onwaardig is. Als je om gezondheidsredenen of om een andere reden niet de hele vasten hebt gevolgd, maar je je serieus wilt voorbereiden op Pasen, probeer dan in de laatste dagen voor de vakantie geen vlees, zuivel, eieren en vis te eten - op Goede week. Geef wereldse ijdelheid, slechte gedachten op, denk aan je ziel.

Stap 2

Witte Donderdag is van bijzonder belang voor alle gelovigen. Op deze dag nam Jezus deel aan een feestelijke maaltijd met zijn discipelen (u bekend uit de literatuur van het Laatste Avondmaal). Tegenwoordig proberen orthodoxe christenen op donderdag (ook wel Witte Donderdag genoemd) de Heilige Communie te ontvangen, en hun woning op orde te brengen, en voor zonsopgang - zorg ervoor dat u zwemt. Probeer op deze dag, en nog beter de dag ervoor, taarten te bakken en eieren te beschilderen.

Stap 3

Bak meer taarten, want samen met het verven van eieren zijn dit de meest traditionele cadeaus voor Pasen. Ze hebben genoeg nodig om te geven aan familieleden, vrienden en goede kennissen, evenals aan huisgenoten, en niet alleen voor één zondag, maar ook voor alle dagen van de Heldere Week na Stille Zondag.

Stap 4

Op vrijdag wordt de lijkwade uit de kerk gehaald - de doek waarin het lichaam van Jezus Christus was gewikkeld. Het ritueel van zijn begrafenis wordt uitgevoerd. De lijkwade wordt dan rond de kerk gedragen. Op deze dag is het beter om niets serieus te beginnen of iets te ondernemen. Het is ook onmogelijk om taarten te bakken.

Stap 5

Op Grote Zaterdag worden paaskoekjes en -eieren naar de tempel gebracht voor inwijding. Gelovigen komen naar de liturgie en blijven overnachten, want een plechtige dienst wordt de hele nacht gehouden, de mooiste actie is het Paasnachtkantoor, een processie rond de kerk met brandende kaarsen, een vrolijke ochtenddienst (metten) en de Goddelijke Liturgie. Als je niet de hele nacht bij de dienst kunt zijn, maar toch naar de viering van Pasen wilt, probeer dan om ten minste vier uur 's ochtends naar de kerk te gaan. Gewoonlijk loopt de priester meerdere keren door de rijen van gelovigen op straat voor de tempel en verricht hij een wijding. Of kom 's middags langs en bid. Neem de cake mee en laat hem in de tempel - het is gebruikelijk.

Stap 6

Leg paaskoekjes, gekleurde eieren en kwark Pasen in de zegenmand. Er mag in geen geval wijn of wodka in worden gedaan. Soms doen mensen ook brood, zout, gekookt varkensvlees, zelfgemaakte worst en andere producten in manden. In principe is dit fout, maar meestal worden ze ook ingewijd.

Stap 7

Maak na terugkomst van de kerk een feestelijke tafel klaar om het vasten te verbreken. Leg de gewijde producten neer, zet andere gerechten die van tevoren zijn klaargemaakt op tafel - dit zijn meestal gekookt varkensvlees, eend of gans gebakken met appels, paaskaas, taarten, gelei, enz.

Stap 8

De viering van Pasen eindigt niet op deze dag. De volgende zes dagen worden beschouwd als dezelfde als de zondag. Over het algemeen duurt de vakantie nog 40 dagen, en gedurende de hele tijd kun je elkaar begroeten met de woorden "Christus is verrezen" en als reactie verwachten "Waarlijk is verrezen!" Ga op bezoek, ontvang gasten, geef cadeaus.

Aanbevolen: