Wat Een Kerkvakantie 22 Mei

Inhoudsopgave:

Wat Een Kerkvakantie 22 Mei
Wat Een Kerkvakantie 22 Mei

Video: Wat Een Kerkvakantie 22 Mei

Video: Wat Een Kerkvakantie 22 Mei
Video: Schoolvakanties België 2019 2024, April
Anonim

Op 22 mei herdenkt de Russisch-orthodoxe kerk een van de meest geliefde en gerespecteerde heiligen in Rusland - Nicholas de Ugodnik. Op deze dag werden zijn relieken overgebracht naar de Italiaanse stad Bari van de Lycische Myra. Mensen noemen 22 mei de Dag van de Lente Nikola.

22 mei herdenk een van de meest geliefde heiligen - Nicholas the Wonderworker
22 mei herdenk een van de meest geliefde heiligen - Nicholas the Wonderworker

Sinterklaas de wonderdoener

Mei is rijk aan kerkelijke festiviteiten. Deze maand is de herdenkingsdag van een van de meest gerespecteerde heiligen - Nicholas the Wonderworker. Weinig informatie over het leven van Sinterklaas heeft ons bereikt. Het is bekend dat hij rond 250 werd geboren in een rijke christelijke familie die in de Lycische stad Patras woonde. Van kinds af aan verrichtte Nikolai verschillende wonderen. Ze getuigen dat hij op het moment van de doop, als baby, enkele uren op zijn voeten stond. En in de adolescentie besloot Nicholas zich te wijden aan het dienen van God. Tijdens een pelgrimstocht naar Palestina slaagde Nicholas the Wonderworker erin een verschrikkelijke zeestorm te temmen, een schip te redden en een van de dode matrozen weer tot leven te wekken, en ook 3 kleine jongens tot leven te brengen die tijdens een hongersnood door de herbergier waren gedood.

De dag van de begrafenis van Nikolai Mirlikisky op 19 december is ook de dag van zijn nagedachtenis. Deze dag wordt in de volksmond Winter Nicolaas genoemd.

Bij zijn terugkeer naar zijn vaderland ontving Nicholas, dankzij zijn toegewijde dienst aan het christelijk geloof, de rang van aartsbisschop en ging hij de geschiedenis van het christendom in onder de naam Nicholas van Mirlikia, dat wil zeggen Nicholas van Myra van Lycia. Hij leefde tot op hoge leeftijd en stierf rond 350 in Mira.

Ze begonnen echter pas 800 jaar later Nicholas the Wonderworker te eren.

Overdracht van de relieken van Sint-Nicolaas naar Bari

In 1087 vielen de Saracenen de oostelijke regio's van het Romeinse Rijk binnen. Ze verwoestten zowel Lycia, het thuisland van Nicolaas de Pleasant, als de stad Myra, waar zijn bisschopszetel was, en waar Sinterklaas werd begraven.

De stad Bari lag in het zuiden van Italië, in Puglia, dat lange tijd door Grieken werd bewoond. In de 11e eeuw was de macht in Apulië in handen van de Noormannen, die zich niet bemoeiden met het religieuze leven van de lokale bevolking. Een van de priesters van de stad Bari had een visioen waarin Sint Nicolaas aan hem verscheen en beval hem te herbegraven in Bari.

Nicholas the Pleasant moet bidden voor een succesvol huwelijk, het geluk van kinderen, verlossing van materiële behoeften en ziekten, evenals voor het volbrengen van een wonder.

Onmiddellijk rustten de inwoners van de stad 3 schepen uit die de relieken van Nicholas the Wonderworker van Myra van Lycia naar de stad Bari brachten. Op 9 mei 1087 werden volgens de oude stijl (of 22 mei volgens de nieuwe) de relieken in een rijk versierde schrijn plechtig geplaatst in de kerk van Johannes de Doper in Bari. En na 3 jaar werd in de stad een kerk van St. Nicholas gebouwd, waar de relieken van de heilige werden overgebracht.

De dag van mei Nikolin werd beschouwd als een vriendelijke en vrolijke vakantie in Rusland. De mensen zeiden: "Bel je vriend en vijand naar Nikola en alle vrienden zullen zijn." Veel tekens worden geassocieerd met deze dag. Regen op Nikola wordt bijvoorbeeld als een grote genade beschouwd.

Aanbevolen: