Wat Een Kerkvakantie Op 13 Juni

Inhoudsopgave:

Wat Een Kerkvakantie Op 13 Juni
Wat Een Kerkvakantie Op 13 Juni

Video: Wat Een Kerkvakantie Op 13 Juni

Video: Wat Een Kerkvakantie Op 13 Juni
Video: Femke Meines - Schaatsen Kerstvakantie 2015 2024, Mei
Anonim

Het einde van het zaaiwerk in de lente, evenals het oogstfeest, werd in Rusland groots gevierd. De traditie van volksfeesten op 13 juni is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven, maar weinig mensen herinneren zich waarom.

Wat een kerkvakantie op 13 juni
Wat een kerkvakantie op 13 juni

Van oudsher wordt 13 juni beschouwd als de dag van verering van de heilige profeet Jeremia, bekend uit de kronieken van het Oude Testament. Sinds de tijd van het oude Rusland wordt de feestdag de dag van Jeremia het tuigje genoemd, dit wordt geassocieerd met het einde van het zaaiwerk in de lente en, dienovereenkomstig, de vrijlating, dat wil zeggen het uitzetten van de paarden.

Er wordt aangenomen dat de koekoek, die op deze dag veel voorkomt, uitstekend weer voorspelt, maar regenachtig weer op deze dag is altijd beschouwd als een teken van een slechte, slechte oogst.

Eremia zelf werd beschouwd als een van de volgelingen van Christus, die een pijnlijke dood aanvaardde voor de heilige leer en zijn eigen religieuze overtuigingen. Weigering om een heidens offer te brengen, dat een symbool zou worden van Heremiah's verzaking van het geloof, bracht wrede marteling met zich mee. Volgens de legende stierf de heilige niet op de derde dag van ernstige beproevingen, en genas hij zelfs de getuigen van dit wonder, die verblind waren door afschuw en verrassing.

Dag van de Heilige Geest en Antonius van Padua

13 juni wordt traditioneel ook beschouwd als de dag van de Heilige Geest, dat wil zeggen, het begin dat is ontworpen om zonden te vergeven en verschillende wonderen te verrichten. Op deze dag worden naamdagen gevierd door de dragers van de naam Roman, Christina en Polycarpus.

Volgens katholieke tradities wordt 13 juni beschouwd als de dag van St. Antonius, een van de meest gerespecteerde heiligen. De nakomelingen van adellijke ouders, Antonius van Padua, ging op 15-jarige leeftijd het klooster in en wijdde zijn leven aan het dienen van de Heer. Talrijke bedevaarten, grondige kennis van de heilige geschriften, volkspreken zorgden ervoor dat Antonius zeer gerespecteerd werd onder het gewone volk, de priester staat ook bekend om zijn wonderen, en dit was wat een serieuze basis vormde om hem onder de heiligen te rangschikken. Het is interessant dat de glorie en verering van deze heilige de grenzen van Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne bereikte en hem tot een favoriet van orthodoxe christenen maakte.

Antonius wordt beschouwd als de patroonheilige van het gezin en de armen, mensen komen naar hem toe om geluk te vragen in liefdesaffaires en streven, volgens de traditie, jonge mensen schrijven hun berichten op speciale stukjes papier en gooien briefjes in de dozen van de kerk.

Een dag in de islam

In de islam wordt de nacht van 12 juni op 13 juni de nacht van zuivering of Baraat genoemd. Het temmen van geest en vlees wordt tegenwoordig beschouwd als een garantie voor absolutie. Volgens legendes zal iedereen die bidt en om genade vraagt in deze nacht vergeving kunnen vinden en gereinigd worden.

Joden vieren op deze dag een bedevaartsdag, oftewel Pinksteren. Volgens de legende was het op deze dag dat Mozes de eer had om de Heilige Schrift, de Thora, uit de handen van de Heer te ontvangen op de berg Sinaï.

Aanbevolen: