Wat Een Kerkvakantie Op 21 Juli

Inhoudsopgave:

Wat Een Kerkvakantie Op 21 Juli
Wat Een Kerkvakantie Op 21 Juli

Video: Wat Een Kerkvakantie Op 21 Juli

Video: Wat Een Kerkvakantie Op 21 Juli
Video: Geef deze spullen van thuis aan niemand en ook nooit, anders komt geldgebrek in huis 2024, April
Anonim

Elk jaar op 21 juli vieren orthodoxe christenen over de hele wereld een van de belangrijkste kerkelijke feestdagen - de verschijning van het icoon van de Allerheiligste Theotokos in de stad Kazan. Dit verhaal gebeurde bijna vijf eeuwen geleden en de icoon zelf heeft in die tijd herhaaldelijk zijn wonderbaarlijke kracht getoond.

Wat een kerkvakantie op 21 juli
Wat een kerkvakantie op 21 juli

De geschiedenis van het verschijnen van de icoon van de Kazan Moeder Gods

In 1579 was er in Kazan, kort voor de verovering door Ivan de Verschrikkelijke, een verschrikkelijke brand die bijna de helft van de stad verwoestte. Daarna had de negenjarige inwoner van Kazan, Matrona, drie nachten op rij een droom, waarin de Moeder van God verscheen, de exacte locatie aangevend van het icoon dat in het vuur was verdwenen. De ouders van het meisje die dit hoorden, vertelden het stadsbestuur over de vreemde droom, maar ze toonden geen interesse, dus moesten ze zelf het puin op de aangegeven plek opruimen. Als gevolg hiervan werd het oude wonderbaarlijke icoon veilig en gezond gevonden op de as van een boerenhuis.

Volgens de legende manifesteerde de wonderbaarlijkheid van de icoon zich al tijdens de overdracht naar de tempel. Alle mensen die dit zagen, waren getuige van hoe de twee blinden die het pictogram droegen, weer konden zien. Op de plaats van de as, waar de icoon van de Kazan Moeder Gods werd gevonden, werd het Moeder Gods Klooster gebouwd.

De eerste non in dit klooster was Matrona, die de icoon ontdekte, die de naam Mavra kreeg.

In 1904 werd het icoon gestolen door een jonge boer, die later beweerde het te hebben verbrand om zijn wonderbaarlijkheid te testen. Een kopie van dit icoon is echter bewaard gebleven en werd in 2005 teruggegeven aan de Exaltation of the Cross-kerk van het voormalige Moeder Gods-klooster door patriarch Alexy II.

Wonderbaarlijke eigenschappen van het pictogram

Het icoon van de Kazan-moeder van God wordt als wonderbaarlijk beschouwd, wat herhaaldelijk is bevestigd door de genezing van ernstig zieke mensen na voor haar te hebben gebeden. Degenen die bidden voor het herstel van zichzelf en hun dierbaren wenden zich tot de icoon. Bovendien wordt ze vanaf het moment van haar verschijning in Kazan beschouwd als een vrouwelijk icoon, dat jonge meisjes en getrouwde dames helpt om de moeilijkheden van het vrouwelijke aandeel te ervaren. Ze bidden voor haar voor voorbede, geluk in het persoonlijke leven, veel geluk in de oorlog, gezondheid.

Het is gebruikelijk om Russische soldaten te zegenen die vertrekken om hun geboorteland te verdedigen met de icoon van de Kazan Moeder Gods.

Feest van de verschijning van het icoon van de Allerheiligste Theotokos in de stad Kazan

Deze feestdag wordt twee keer per jaar gevierd door orthodoxe christenen - op 21 juli en 4 november. Vroeg in de ochtend op deze dag wordt in kerken een liturgie opgevoerd ter ere van het verschijnen van de icoon van de Allerheiligste Theotokos en een processie met deze icoon.

De tweede keer, in de herfst, wordt deze kerkelijke feestdag gevierd ter ere van de bevrijding van Moskou van de Polen in 1612. Er wordt aangenomen dat dit gebeurde dankzij de tussenkomst van de icoon van de Kazan-moeder van God, die bij de milities was die de hoofdstad van de vijand bevrijdden. Deze belangrijke gebeurtenis werd gemarkeerd door de opening van de Kazankathedraal in Moskou.

Aanbevolen: