Hoe Kies Je Een Breuk?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Breuk?
Hoe Kies Je Een Breuk?

Video: Hoe Kies Je Een Breuk?

Video: Hoe Kies Je Een Breuk?
Video: Gebroken kies 2024, April
Anonim

De keuze van het schot hangt af van het seizoen, het wild, het wapen en de jagersportefeuille. In de afgelopen jaren zijn er nieuwe soorten schot op de markt verschenen - staal en wolfraam. Ze verschillen van loodschot niet alleen in prijs, maar ook in ballistiek.

Hoe kies je een breuk?
Hoe kies je een breuk?

Het is nodig

Jachtwinkel

instructies:

Stap 1

De fractie wordt aangeduid met cijfers - door de grootte van de pellets. Auerhoen op de stroom is beter om te schieten met schot nr. 3, 2, bij broedsels van onder de hond - nr. 7, 6, op lariksbomen - nr. 4, 3. Teterevs worden geslagen met schot nr. 5, 4, en bij broedsels, van - onder de hond - nr. 5, 4. Voor hazelhoen en sneeuwhoen is shot nr. 8, 7. Houtsnip wordt op een stoot geschoten met shot nr. 8, 7, en in de herfst, op hopen - nr. nr. 9, 8. Er wordt geschoten op ganzen №№ 4, 3, en op eenden en woerd met lokvogel - №№ 6, 5. In augustus en september worden ganzen geslagen met schot №№ 7, 6 - vanaf de nadering, vanaf de boot. Voor watersnip, grote watersnip, kleine steltlopers en kwartelkoning nrs. 10-8 zijn geschikt, voor kwartels - nrs. 9, 8, voor fazant - nrs. 7, 6. Hoe scherper het schot van het geweer, hoe kleiner het schot kan zijn gebruikt. Daarnaast hebben kleine fracties de voorkeur bij het vangen van kleine pelsdieren: ze bederven en bloeden minder op de huid. In de winter, bij het schieten van jachtvogels, wordt een schot gebruikt dat een of twee nummers groter is dan in de zomer. Feit is dat vogels in de winter een dichter verenkleed hebben en dieren een dikke ondervacht krijgen. Bovendien is in de winter de luchtdichtheid hoger en verliest een kleine fractie snel snelheid en vernietigende kracht.

Stap 2

Onervaren jagers zijn dol op groot schot. Dit vermindert de effectiviteit van het schieten en verhoogt het aantal gewonde dieren. Er is vastgesteld dat de vernietigende kracht van 3-4 pellets ongeveer gelijk moet zijn aan het gewicht van het spel dat wordt geschoten. Bijvoorbeeld: bij het laden van cartridges voor een wilde eend, moet er rekening mee worden gehouden dat het gewicht van een woerd twee kilogram bereikt. Wanneer vier pellets het karkas raken, moet elke pellet een dodelijke kracht hebben van 0,5 kg / cm2, - dit komt overeen met fractie nr. 5.

Stap 3

Het beste gevecht wordt gegeven door die nummers van het schot, die in een dichte laag in de loop van het geweer passen. Voor selectie wordt een prop ondiep in de loop gestoken en er wordt een laag schot op geplaatst. Als de breuk niet past zonder holtes, wordt het nummer vervangen door een ander - kleiner of groter. Op deze manier kan de nauwkeurigheid van de strijd aanzienlijk worden verhoogd.

Stap 4

Soft shot gemaakt van puur lood wordt sterk vervormd wanneer het wordt afgevuurd en verliest zijn ballistische eigenschappen en vernietigende kracht. Bovendien leidt het zachte schot tot een voorsprong op de loop, wat de strijd van het pistool vermindert en het schoonmaken moeilijker maakt. Hard of "hot" shot - met toevoegingen van antimoon is verstoken van deze nadelen. Om de toxiciteit van lood te verminderen, is hard shot van sommige merken bekleed - bedekt met een dunne laag koper, nikkel of chroom. Bovendien vervormt een gehuld schot minder wanneer het wordt afgevuurd.

Stap 5

Steelshot wordt al lang in de Verenigde Staten gebruikt. Dergelijke patronen zijn verschenen in Rusland, maar onze jagers hebben nog geen tijd gehad om te wennen aan het licht van stalen kogels. Je kunt geen stalen schot schieten uit vaten met taps toelopende strenger dan betalen. We zijn onlangs begonnen met de verkoop van geïmporteerde patronen met wolfraam schot. Een dergelijk schot is niet giftig en de ballistische eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van lood. Het enige nadeel is de hoge prijs van de cartridges.

Aanbevolen: