Hoe Een Felicitatiekrant Te Regelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Felicitatiekrant Te Regelen?
Hoe Een Felicitatiekrant Te Regelen?

Video: Hoe Een Felicitatiekrant Te Regelen?

Video: Hoe Een Felicitatiekrant Te Regelen?
Video: Een kaart maken op een leuke manier. 2024, Mei
Anonim

Wandkranten, een halve eeuw geleden zo populair, hebben de afgelopen jaren een tweede wind gekregen. Ze zijn voorbereid op belangrijke evenementen en vieringen, gewijd aan verjaardagen, jubilea en hele groepen. Helder, mooi en betekenisvol, ze brengen afwisseling en ademen leven, zowel bij een formeel evenement als bij een gewoon feest of familievakantie.

Hoe een felicitatiekrant te regelen?
Hoe een felicitatiekrant te regelen?

instructies:

Stap 1

Als u een felicitatiekrant wilt ontwerpen, maar geen idee heeft hoe u dit moet doen of niet genoeg tijd heeft, dan kunt u dat eenvoudig doen: zoek dit werk en vertrouw het toe aan professionals. In dit geval heeft u alleen het materiaal nodig op basis waarvan het wordt samengesteld - informatie over het evenement of over de persoon voor wie u deze zelfgemaakte publicatie start. Zorg voor alle teksten en foto's, vertel mensen duidelijk je idee, specificeer de data en vraag hen om je de lay-out van de toekomstige krant te laten zien. Je kunt dus altijd je eigen aanpassingen maken, corrigeren of iets toevoegen.

Stap 2

Een eenvoudigere optie is om op internet te surfen op zoek naar een kant-en-klaar krantensjabloon. Vind wat je het leukst vindt, pas het aan je smaak en behoeften aan - en de taak is voltooid.

Stap 3

Besluit je zelf een felicitatiekrant te maken, dan heb je een Whatman-papier nodig met een formaat van minimaal A1. Je kunt de krant kleiner maken, maar in dit geval kun je wat materiaal plaatsen. En houd bovendien rekening met de plaats waar je hem gaat bevestigen. Op een grote en lege muur ziet een kleine poster er slecht uit.

Stap 4

Zorg ook voor de nodige verf. Het kunnen gouache-, olie- of acrylverf zijn; schaar, lijm, viltstiften, gekleurd papier of karton en, afhankelijk van uw idee en verbeelding, linten, kralen, glitters, enz.

Stap 5

Bepaal het onderwerp van de krant en maak er bij benadering een plan van: uit welke onderdelen het zal bestaan en wat je wilt plaatsen. Dit is nodig om de volgorde van handelingen en de procedure voor het verzamelen van informatie te kunnen bepalen.

Stap 6

In uw krant kunt u diverse foto's, afbeeldingen, tekeningen, collages, gedichten en humoristische commentaren, felicitaties en wensen, anekdotes en aforismen plaatsen. Voor foto's kunt u kaders of passe-partouts maken, maar ook in sjablonen plaatsen.

Stap 7

Spreid het tekenpapier uit op een horizontaal oppervlak en plan wat er komt en waar. Schrijf hierboven, meestal in grote letters, de naam of het woord "Gefeliciteerd!" Teksten kunnen op een computer worden getypt in een aantrekkelijk lettertype, op een printer worden afgedrukt en op whatman-papier worden geplakt. Korte aforismen, humoristische handtekeningen of opmerkingen kunnen worden geschreven met verf of viltstiften. Plaats foto's in kaders of bevestig met hoeken.

Stap 8

Om uw werk gemakkelijker te maken, probeert u de frames te vinden die u nodig hebt, sjablonen, felicitaties en wensen, aforismen en gedichten, zoekt u op internet. De lay-out van de krant in zwart-wit kan op een printer worden afgedrukt, waarna alles kan worden geplakt, ingevoerd en geverfd.

Stap 9

Je kunt proberen een krant te maken die eruitziet als een traditionele gedrukte editie. Verzin het op een computer door foto's en teksten te posten - een essay over een persoon, een reportage, een interview; apart het woord geven aan vrienden en familie. Het zal heel interessant zijn als je op de laatste pagina van je meesterwerk een thematische kruiswoordpuzzel samenstelt met betrekking tot interessante feiten uit het leven van een persoon, evenals een astrologische voorspelling met beloften van succes en vreugdevolle verrassingen.

Aanbevolen: