Welke Bloemen Geef Je Voor Je Verjaardag

Inhoudsopgave:

Welke Bloemen Geef Je Voor Je Verjaardag
Welke Bloemen Geef Je Voor Je Verjaardag

Video: Welke Bloemen Geef Je Voor Je Verjaardag

Video: Welke Bloemen Geef Je Voor Je Verjaardag
Video: Geef moment bloemen: Verjaardag! 2024, Maart
Anonim

Bloemen cadeau doen is altijd romantisch en moedig. Voor iemand is het geven van een boeket een gemakkelijke manier om over je gevoelens te praten. In dit geval is het van belang welke bloemen in deze of gene compositie zitten.

Welke bloemen geef je voor je verjaardag
Welke bloemen geef je voor je verjaardag

Bijpassende sterrenbeelden

Als je de bloemen voelt, met ze praat, hun aroma inademt, bewondert, dan kunnen ze een deel van de vitaliteit overbrengen. Er wordt aangenomen dat elk sterrenbeeld een correspondentie heeft in kleurdiversiteit:

- Ram - kamperfoelie, geranium;

- Stier - kaasjeskruid, roos;

- Tweelingen - azalea, violet, roos, orchidee;

- Raku - geranium, witte roos, lelie, lotus;

- Leeuw - gladiolen, orchidee, lelietje-van-dalen;

- Maagd - lavendel, anjer, azalea, hyacint;

- Weegschaal - cipres, lotus, tulp;

- Schorpioen - viooltjes, narcis;

- Boogschutter - violet, lavendel, goudsbloem;

- Steenbok - ginseng, papaver, orchidee;

- Naar Waterman - korenbloem, narcis, lelie.

Betekenis en betekenis

Bij het kiezen van bloemen als verjaardagscadeau, moet er rekening mee worden gehouden dat elke knop een verborgen betekenis heeft en zijn eigen betekenis heeft. De taal van bloemen kan begrijpelijker en expressiever zijn dan blikken, gebaren en woorden. Voor veel mensen is het teken van liefde een roos, voor de Chinezen - een pioenroos, voor de Britten - vergeet-mij-nietje. In het oude Duitsland werden lelietje-van-dalen beschouwd als de sleutel tot geluk en geluk in het gezinsleven. De Britten geven viooltjes aan hun geliefde meisjes.

Als je besluit om één bloem te geven voor je verjaardag, onthoud dan: de knop moet groot zijn. Je kunt dus gladiolen, lelie, chrysant, anjer, roos geven.

Experts in de vrouwelijke psychologie, de Fransen, kwamen tot de conclusie dat het mogelijk is bloemen met betekenis te presenteren, gegeven de reden, sociale status en leeftijd.

Het is absoluut verkeerd om te geloven dat een vrouw van middelbare leeftijd bordeauxrode rozen moet krijgen voor haar verjaardag. Juist het tegenovergestelde. Je moet je moeder nooit snel verwelkende en donkere bloemen geven - dit zal haar opnieuw aan haar jaren herinneren. In dit geval zijn roze boeketten meer geschikt. Focus op duurdere en stabielere bloemen, de tinten van de favoriet van een vrouw.

Op een verjaardag is een mand, arrangement of boeket misschien niet helemaal weelderig. Maar voor een jubileum moet een cadeau duur en gedenkwaardig zijn: een mand met bloemen of een prachtig boeket.

Voor een verjaardagsboeket is een psychologische subtekst erg belangrijk, die visueel wordt waargenomen op basis van het algemene kleurenschema. Het overwicht van blauwe tinten symboliseert vertrouwen, geel en oranje - licht en warmte, wit - een gevoel van zuiverheid en frisheid, rood - een vrolijke en plechtige stemming.

Het is bekend dat een roos wordt beschouwd als een symbool van schoonheid en liefde. Tegelijkertijd is de kleur ook belangrijk om te overwegen bij het kiezen van knoppen voor een verjaardag. Dus roze bloemen betekenen tederheid en hoop, bordeaux en donkerrood - ze zullen zeggen dat het feestvarken waanzinnig mooi en wenselijk is, gele bloemen zullen vertellen over het plezier van communicatie, wit en rood in één compositie zullen vertellen over eenheid.

Onthoud dat zelfs een klein boeket of een bloem die met liefde voor een verjaardag wordt gepresenteerd, de jarige vreugde en geluk zal brengen.

Aanbevolen: