Hoe Eieren Te Schilderen Met Geïmproviseerde Middelen

Inhoudsopgave:

Hoe Eieren Te Schilderen Met Geïmproviseerde Middelen
Hoe Eieren Te Schilderen Met Geïmproviseerde Middelen

Video: Hoe Eieren Te Schilderen Met Geïmproviseerde Middelen

Video: Hoe Eieren Te Schilderen Met Geïmproviseerde Middelen
Video: 31e Eierbeurs Den Haag - Wassenaar 2024, April
Anonim

Pasen vieren is moeilijk voor te stellen zonder een mand met heldere, kleurrijke eieren. Kleurstoffabrikanten bieden een heel palet aan verschillende kleuren aan, maar als je kurkuma of koffie in je keukenkastje vindt, en bieten, wortelen of uien in de koelkast, dan kan het kleuren gemakkelijk met restmateriaal.

Hoe eieren te schilderen met geïmproviseerde middelen
Hoe eieren te schilderen met geïmproviseerde middelen

Noodzakelijk

  • - uienschil, water, plantaardige olie
  • - bieten-, kool- of kurkumasap, water
  • - katoenen stof, Pavloosad wollen sjaal, azijn, water

instructies:

Stap 1

Met uienschillen krijg je het hele palet van roodoranje tot rijkbruin. Als je rode uienschillen in je arsenaal hebt, kun je je eieren een paarse kleur geven.

Stap 2

Verwijder voor het kleuren de schillen van 6-7 grote uien. Doe de resulterende verfgrondstof in een handige brede pan. Vul met water zodat de pan onvolledig is.

Stap 3

Zet de pan met de schil op laag vuur aan de kook. Om een intense, verzadigde kleur te krijgen, is 45-50 minuten voldoende.

Stap 4

Plaats de eieren na ontvangst van de kleursamenstelling in een pan. Ze worden gekookt in een afkooksel van kaf. Om de kleur in te stellen, moet de kooktijd minimaal 15-20 minuten duren. Draai de eieren een paar keer om zodat ze gelijkmatig gekleurd zijn.

Stap 5

Nadat de kleuringsprocedure is voltooid, plaatst u de eieren in een pan met koud water en laat u ze afkoelen.

Stap 6

Om ervoor te zorgen dat de eieren niet alleen kleur krijgen, maar ook een aantrekkelijk uiterlijk, veegt u ze af met een servet gedrenkt in plantaardige olie.

Stap 7

Gebruik voor het schilderen in blauwpaarse kleur een afkooksel van rode kool. Hak hiervoor 300 gram kool grof, doe in een handige pan en giet ½ liter koud water.

Stap 8

Breng de bouillon aan de kook en kook nog een kwartier door. Gedurende deze tijd wordt de kool bleek en krijgt het water de gewenste schaduw. Zeef de bouillon en laat afkoelen. Bietenbouillon wordt op dezelfde manier bereid.

Stap 9

Om een gele tint te krijgen, heb je 20 gram kurkuma nodig, die in ½ liter koud water wordt gegoten en aan de kook wordt gebracht.

Stap 10

Met het resulterende volume bouillon kunt u 1-2 eieren tegelijk kleuren. Als een grotere hoeveelheid wordt verwacht, verhoog dan proportioneel de hoeveelheid natuurlijke kleurstof en water.

Stap 11

Giet de bouillon na afkoeling in potten en doe er voorgekookte eieren in. Houd er rekening mee dat de bouillon het oppervlak van de eieren volledig moet bedekken.

Stap 12

De verftijd is 4-5 uur.

Stap 13

Als God je geen artistieke talenten heeft gegeven, maar je wilt een mooie tekening op paaseieren maken, gebruik dan de technologie van het verven van stoffen.

Stap 14

Voor deze methode is een zijden stropdas of een wollen sjaal van Pavloposad geschikt. Wikkel een rauw ei met de rechterkant van de stof en fixeer door langs de contour te naaien. Wikkel een katoenen doek over de bovenkant en knoop aan het einde vast.

Stap 15

Giet water in een pan en voeg 3 el. ik. azijn. Leg de eieren voorzichtig en kook ze na 12-15 minuten koken. Eieren moeten worden gekoeld in koud water. Als gevolg van dergelijke manipulaties zal er een dun patroon op het oppervlak achterblijven.

Aanbevolen: