Hoe Neem Je Een Ontspannend Bad?

Inhoudsopgave:

Hoe Neem Je Een Ontspannend Bad?
Hoe Neem Je Een Ontspannend Bad?

Video: Hoe Neem Je Een Ontspannend Bad?

Video: Hoe Neem Je Een Ontspannend Bad?
Video: TIPS TEGEN BEVALANGST | Gratis geboorteplan | Hoe kan ik ontspannen | Bevallingstrauma 2024, Maart
Anonim

In het tijdperk van zakelijke relaties kan men alleen maar dromen van een rustig en afgemeten leven. Een inwoner van een moderne metropool wordt gedwongen constant in beweging te zijn, waardoor hij zichzelf blootstelt aan de dagelijkse stress.

Ontspannend bad
Ontspannend bad

Stress heerst in het openbaar vervoer, op het werk, in een winkel, in een bank, in een ziekenhuis - in het algemeen, overal, overal. Als je geen maatregelen neemt en jezelf soms niet toestaat om te ontspannen, kan stress de oorzaak worden van het optreden van een zeer ernstige ziekte.

Een ontspannend bad is een van de beste manieren om emotionele en fysieke stress te verlichten. Dit is een gemakkelijke en tegelijkertijd aangename manier om de opgebouwde vermoeidheid te verlichten en je kracht op te laden voor nieuwe overwinningen.

De effectiviteit van een ontspannend bad op het lichaam hangt volledig af van de temperatuur van het water. Te heet water kan de huid uitdrogen, terwijl kouder water het lichaam verkwikt en nieuwe kracht geeft. De meest geschikte temperatuur voor een ontspannend bad ligt rond de 37°C. U moet een bad nemen voordat u naar bed gaat, en deze procedure kan 20 tot 40 minuten duren.

Kruidenbad

Om een ontspannend kruidenbad te bereiden, kunt u bij elke apotheek zogenaamde kruidenpreparaten kopen - gedroogde munt, eucalyptus, alsem, lavendel en vele andere planten. Lavendelinfusie is bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor het verlichten van vermoeidheid en spanning, en is ook effectief bij hoofdpijn, spierpijn en slapeloosheid. Salie en eucalyptus worden gebruikt voor verkoudheid of voor spierspanningen. Het is niet moeilijk om een kruideninfusie te bereiden - giet gewoon kokend water over een glas droge kruiden en blijf twee uur staan, zeef de infusie en voeg deze toe aan het bad.

Etherische oliebad

Een paar druppels etherische olie toegevoegd aan het water zullen de badkamer vullen met een heerlijke, rustgevende geur en het vermoeide lichaam genezen. Dennen- of eucalyptusolie verzacht niet alleen, maar helpt ook bij verkoudheid, citrusolie of rozemarijnolie stimuleert en geeft nieuwe kracht. Kruidnagel-, dennen- of jeneverbesolie is nuttig voor degenen die cellulitis bestrijden, terwijl sandelhout- en jasmijnolie de huid verjongen en versterken.

Neem twee tot drie uur na het eten een bad met essentiële oliën. Voordat je je onderdompelt in een geurige, ontspannende gelukzaligheid, moet je een douche nemen en al je make-up afwassen. Er wordt olie aan het bad toegevoegd met een snelheid van 1 druppel per 20 liter water, dus 10 druppels olie zijn voldoende voor een standaard bad. Het is belangrijk dat het oppervlak van het bad grondig wordt ontdaan van synthetische reinigingsmiddelen.

Aanbevolen: