Wanneer Nieuwjaar Wordt Gevierd In Israël

Inhoudsopgave:

Wanneer Nieuwjaar Wordt Gevierd In Israël
Wanneer Nieuwjaar Wordt Gevierd In Israël

Video: Wanneer Nieuwjaar Wordt Gevierd In Israël

Video: Wanneer Nieuwjaar Wordt Gevierd In Israël
Video: Het geweld in Israël en de Palestijnse gebieden uitgelegd 2024, Mei
Anonim

Zoals in de meeste landen van de wereld viert Israël het nieuwe jaar twee keer. De Israëli's houden zich aan de maankalender, dus de data van alle feestdagen veranderen elk jaar. Alleen Shabbat blijft een onveranderde feestdag, om het simpel te zeggen, zaterdag.

Wanneer nieuwjaar wordt gevierd in Israël
Wanneer nieuwjaar wordt gevierd in Israël

instructies:

Stap 1

Het vieren van het nieuwe jaar in Israël valt in september-oktober en wordt Rosj Hasjana genoemd - het Joodse Nieuwjaar. Deze dag valt noodzakelijkerwijs samen met de eerste dag van de maand "Tishrei", die volgens de legende wordt beschouwd als de dag van de schepping van de wereld. De Israëli's beweren dat in de komende 10 dagen na Rosj Hasjana het lot van een persoon voor het komende jaar wordt bepaald.

Stap 2

Op oudejaarsavond is het de gewoonte dat dit volk op de sjofar (ramshoorn) blaast, wat wordt beschouwd als een oproep tot bekering. Met felicitaties zou je respectievelijk een zoet nieuwjaar moeten wensen, aan de feesttafel zijn zure en pittige gerechten verboden. En de versiering van de tafel is de kop van een vis of een ram, want de letterlijke vertaling van Rosj Hasjana is het hoofd van het jaar.

Stap 3

Op de tiende dag na de feestdag komt de Dag des Oordeels, Yom Kippur. Daarom is het alle tien dagen gebruikelijk om vergeving van mensen en God te vragen. En Yom Kippur zelf moet worden uitgevoerd in gebeden en vasten. Het is ook verboden om leren dingen te dragen en cosmetica te gebruiken.

Stap 4

Het voor Russen bekende nieuwe jaar, dat op 1 januari valt, wordt in Israël voornamelijk gevierd door mensen uit zowel de USSR als het GOS. Maar autochtone joden zijn de afgelopen jaren aan deze ritus gewend geraakt. Er verschijnen steeds meer versierde kerstbomen op straat, het is niet ongewoon om de Kerstman te ontmoeten met de Sneeuwmaagd, ofwel de Kerstman. Zelfs een traditie als het feliciteren van de president op televisie op oudejaarsavond is al stevig verankerd in Israël. Uiteraard is deze felicitatie gericht aan de Russisch sprekende Israëli's. Desondanks is er in Israël geen traditie om op oudejaarsavond tot de ochtend te lopen. En 1 januari is geen vrije dag. Daarom bepaalt iedereen zelf hoe hij deze vakantie viert: thuis met familie, op bezoek bij vrienden of in een restaurant.

Stap 5

Trouwens, ondanks het feit dat de prijzen in cafés en restaurants op oudejaarsavond twee of drie keer stijgen, moeten tafels van tevoren worden gereserveerd, want er zijn veel mensen die dat willen. Naast de Russische diaspora is het vieren van het nieuwe jaar op 1 januari erg populair onder christelijke Arabieren. Ze verzamelen zich in vrolijke luidruchtige gezelschappen, bakken kebabs, drinken wijn en vermaken zich met Arabische liederen en dansen. En om 12 uur 's nachts wordt er grandioos vuurwerk de lucht in geschoten.

Stap 6

Het gebeurde zo dat Israël een multinationaal land is. Hier wonen christenen, joden, Arabieren en protestanten. De lokale inheemse bevolking staat bekend om haar tolerantie, daarom worden de tradities en feestdagen van de mensen die in het land wonen met begrip en respect behandeld.

Aanbevolen: