Hoe Versier Je Een Nieuwjaarstafel Met Je Eigen Handen

Inhoudsopgave:

Hoe Versier Je Een Nieuwjaarstafel Met Je Eigen Handen
Hoe Versier Je Een Nieuwjaarstafel Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Versier Je Een Nieuwjaarstafel Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Versier Je Een Nieuwjaarstafel Met Je Eigen Handen
Video: TOP 6 GERECHTEN DIE IK BEREID VOOR ELKE VAKANTIE 2024, Mei
Anonim

Het maakt niet uit of u een grote receptie plant of u beperkt tot een familiediner - een ongewone, fantastische setting zal de oudejaarsavond nog feestelijker maken. U kunt kiezen voor een heldere folkstijl of een spectaculaire glamoureuze stijl - het hangt allemaal af van uw voorkeuren en het scenario van de avond.

Hoe versier je een nieuwjaarstafel met je eigen handen
Hoe versier je een nieuwjaarstafel met je eigen handen

instructies:

Stap 1

Kies een algemene stijlrichting voor de toekomstige portie. Het uiterlijk van de tafel hangt af van het algemene interieur van het appartement en de aard van de viering. Een kamer die is ingericht met dure klassieke meubels vereist strikte luxe bij het serveren, en met de hightech-stijl kunt u een tafel in een chique stijl decoreren. Gerechten worden dienovereenkomstig bereid.

Stap 2

Versier de tafel met goud voor glamour. Bewapen jezelf met blikjes goudspray en behandel er sparren takken, kegels, kerstboomspeelgoed mee. In plaats van een boeket bloemen, wordt de tafel versierd met een krans van vergulde sparren takken en kegels op basis van draad. Plaats dikke witte kaarsen in het midden van de krans. Gebruik wit porselein of helder glaswerk voor het serveren. Rol witte of crème linnen servetten op en wikkel ze met gouden koord of lint. Leg de vergulde kegels in willekeurige volgorde op het tafelkleed.

Stap 3

Een familiefeest kan worden ingericht in rode en witte kleuren, traditioneel voor de Europese kerst- en nieuwjaarsvakantie. Maak het witte tafelkleed af met rode servetten, versier de tafel met scharlakenrode kaarsen en schik kleine boeketten van dennentakken op de borden. Badstof haarelastiekjes met een passend ornament kunnen dienen als servetringen. Brood, zoetigheden en taarten kunnen op de "thuis" tafel worden geserveerd in rieten manden bedekt met servetten. Welnu, kook heet in aarden potten - ze zullen het serveren perfect aanvullen.

Stap 4

Kleine, gezellige feesten kunnen op een trendy eclectische manier worden ingericht. Combineer voor het serveren porselein en glas - bijvoorbeeld door de witte borden aan te vullen met veelkleurige glazen bekers. Plaats in plaats van een boeket bloemen een helderglazen vaas in het midden van de tafel gevuld met kerstballen en een opgevouwen slinger met kleine bollen. Allerlei soorten canapés en taartjes zien er heel mooi uit op zo'n tafel. Kleur ze op en serveer in gelaagde glazen vazen. Fruit kan in dezelfde vazen geserveerd worden. Om een nieuwjaarsstemming te creëren, kunnen vruchten worden gepoederd met poedersuiker die sneeuw imiteert.

Stap 5

Als je van met nieuwjaar versierde taarten en salades houdt, overdrijf het dan niet. Het is niet nodig om elk gerecht dat op tafel staat rijkelijk te versieren. Kies er een, gebrandmerkt, en geef alle aandacht aan het decor. Als het feestmenu bijvoorbeeld gevogelte bevat, serveer het dan op een grote schaal, met bosbessen, gebakken kool, appels en sinaasappels in de vorm van lelies als bijgerecht. Leg witte papieren rozetten op de poten van de kip of gans. Een gekleurde garnering geeft het gerecht nog meer elegantie. Rijst kan worden geverfd met saffraan en aardappelpuree kan bieten- of wortelsap kleurrijk maken.

Stap 6

De sweet table wordt versierd met chocolade kerstbomen. Smelt zwarte of witte chocolade en giet het op het geoliede papier in willekeurige vlekken van verschillende groottes. Laat de chocolade bevriezen, verwijder voorzichtig de vlekken met een mes en monteer er een visgraatpiramide van. het lijmen van de lagen met gesmolten chocolade. Bestrooi de afgewerkte kerstbomen met poedersuiker om sneeuw te simuleren. Zet de figuurtjes op een schaal of versier de taart ermee.

Stap 7

Heb je een fles champagne feestelijk versierd door hem met verf te beschilderen of te plakken met decoupagetechniek? Het is tijd om deze schoonheid op tafel te zetten. De overige flessen kunnen snel en eenvoudig worden gedecoreerd met golfpapier. Knip een strook papier uit en wikkel deze om de fles, laat de hals open. Bind glanzend koord of tape rond de rand van het papier. Deze fles kan worden geopend zonder het decor te beschadigen. Bovendien beschermt haar papieren outfit het tafelkleed tegen druipende wijn.

Stap 8

Een heel goed idee voor een feestelijke tafel zijn verrassingsgeschenken. Rol dik papier op een rol, lijm het en verander het in een buisje. Vul het met kleine verrassingen zoals snoep, speelgoed, crackers en andere leuke dingen. Wikkel het cadeau in karamelvormig crêpepapier. De vulling kan worden gewijzigd, afhankelijk van voor wie het geschenk bedoeld is. Schik de verrassingen op je serveerborden met je naamkaartjes. Geschenken kunnen direct aan tafel worden uitgepakt of mee naar huis worden genomen - het hangt allemaal af van het scenario van uw vakantie.

Aanbevolen: