Hoe Het Sneeuwmeisje Verscheen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Sneeuwmeisje Verscheen
Hoe Het Sneeuwmeisje Verscheen

Video: Hoe Het Sneeuwmeisje Verscheen

Video: Hoe Het Sneeuwmeisje Verscheen
Video: MINUTEN VAN WONEN IN TURKIJE / Top 7 nadelen na 16 jaar in Turkije / Turkije te hebben gewoond 2021 2024, Mei
Anonim

Verschillende landen hebben hun eigen nieuwjaarskarakters: in de VS - Santa Claus, in Frankrijk - Père Noel, in Engeland - Father Christmas, enz. De Russische kerstman is echter de enige die een metgezel heeft - de mooie kleindochter van de Sneeuwmaagd.

Hoe het Sneeuwmeisje verscheen
Hoe het Sneeuwmeisje verscheen

instructies:

Stap 1

De biografie van de Snow Maiden oogt nogal bescheiden. Ze werd pas in 1873 geboren, toen Alexander Nikolajevitsj Ostrovsky zijn poëtische verhaal "The Snow Maiden" schreef. Toegegeven, aanvankelijk was de Snow Maiden de dochter van de kerstman en Spring Red, pas later veranderde ze in zijn kleindochter. Maar nu werd het volkomen onbegrijpelijk wie haar ouders waren. Ik moet zeggen dat Ostrovsky's verhaal tragisch is: daarin sterft het koude Sneeuwmeisje wanneer de vlam van ware liefde in haar hart doordringt.

Stap 2

Toegegeven, na het verlaten van de pagina's van het beroemde toneelstuk, herrees de Sneeuwmaagd en werd een constante metgezel van de kerstman, die hem hielp kinderen en volwassenen te amuseren en nieuwjaarsgeschenken uit te delen. Het onschuldige meisje kwam echter om de een of andere reden niet naar de rechtbank van de Sovjetregering. Van 1927 tot 1935 viel de sprookjesachtige schoonheid onder een onuitgesproken verbod en werd grootvader Frost opnieuw alleen gelaten. Pas in de jaren 50 herwon Snegurochka de status van een permanent personage in de uitvoeringen van het nieuwe jaar. Een grote rol in haar terugkeer werd gespeeld door kinderschrijvers Sergei Mikhalkov en Lev Kassil, die in die tijd scripts schreven voor kerstbomen in het Kremlin.

Stap 3

Lange tijd werd het Snow Maiden-kostuum ontwikkeld. Tegenwoordig wordt ze meestal afgebeeld met een blauwe bontjas en hoed. Deze kleur wordt geassocieerd met blauwachtig ijs. In de Russische volkstraditie wordt de kleur van ijs zelfs als wit beschouwd. Dienovereenkomstig moet de Snow Maiden ook gekleed zijn in een wit pak. Op haar hoofd zou ze een kroon moeten dragen die rijkelijk geborduurd is met parels en zilveren draden.

Stap 4

Zoals je weet, bevindt de residentie van Father Frost zich in Veliky Ustyug. De jonge schoonheid Snegurochka woont echter gescheiden van haar grootvader. Twee plaatsen claimen tegelijkertijd de rol van haar huis: het landgoed Shchelykovo in de regio Kostroma, waar Ostrovsky zijn "lenteverhaal" componeerde, en Abramtsevo in de buurt van Moskou, waar Viktor Vasnetsov een schilderachtig beeld van de sneeuwmaagd creëerde.

Stap 5

The Snow Maiden is herhaaldelijk op het filmscherm verschenen. In 1968 filmde Pavel Kadochnikov het toneelstuk van Ostrovsky in Lenfilm. De rol van de Snow Maiden werd gespeeld door Evgenia Filonova - een fragiele schoonheid met een droevig lot. In 1971 nam regisseur Yuri Tsvetkov de film "Spring Tale" op in de studio "Belarusfilm". Hier speelde Natalya Bogunova in de rol van Snow Maiden, ook bekend van haar rollen als Daisy in de film "Running on the Waves" en, natuurlijk, Svetlana Afanasyevna in de beroemde "Big Change".

Stap 6

In 1975 verscheen een prachtig muzikaal sprookje "New Year's Adventures of Masha and Viti", gefilmd door Igor Usov en Gennady Kazansky, op het televisiescherm. Een van haar heldinnen was de aardige en mooie Snow Maiden, ontvoerd door Koshchey the Immortal. Ze werd gespeeld door een zeer charmante maar onprofessionele actrice Irina Borisova. Het is interessant dat alle actrices die de Snow Maiden speelden snel stopten met acteren in films. Misschien heeft het beeld van de fragiele Snow Maiden, die elk moment kan smelten, zijn stempel gedrukt op het creatieve lot van elk van hen.

Aanbevolen: