Hoe Kaarten Te Maken "Gelukkig Nieuwjaar!"

Inhoudsopgave:

Hoe Kaarten Te Maken "Gelukkig Nieuwjaar!"
Hoe Kaarten Te Maken "Gelukkig Nieuwjaar!"
Anonim

In gespecialiseerde cadeauafdelingen, boekhandels en zelfs kiosken vind je een ruim aanbod aan wenskaarten. Aan het einde van de herfst zijn er ook nieuwjaarswensen gedrukt. Maar om een vriend of familielid speciale aandacht te geven, kun je zelf een ansichtkaart maken.

Hoe maak je ansichtkaarten
Hoe maak je ansichtkaarten

Het is nodig

  • - wit en gekleurd papier;
  • - lijm;
  • - verven;
  • - markeringen;
  • - het doek;
  • - schittert;
  • - andere materialen die u geschikt acht om te gebruiken.

instructies:

Stap 1

Denk na over de plot en stijl van de ansichtkaart. Het hangt af van de leeftijd en smaak van de persoon voor wie u een geschenk voorbereidt. Een kind zal bijvoorbeeld eerder de helderheid in het ontwerp en de feestelijkheid van de plot waarderen, terwijl een ouder persoon de strengheid en gratie misschien meer waardeert.

Stap 2

Vind de materialen die je nodig hebt. Dik wit papier werkt goed voor de basis, maar je kunt ook gekleurd papier gebruiken. Het formaat kan elk zijn, niet alleen de standaard A5. Gebruik voor decoratie wat je in huis hebt - decoratieve linten voor geschenken, gedroogde bloemen en bladeren, glitters, stukjes stof.

Stap 3

Als je een ansichtkaart gaat maken, vouw het stuk papier dan voorzichtig dubbel. Als het erg dicht is, kun je het voorzichtig vanaf de buitenkant van de vouw snijden met een administratief mes.

Stap 4

Begin met het decoreren van de kaart van binnen of van achteren. Je kunt de randen van het papier lijmen met een dunne decoratieve tape of mooie "hoeken" maken van folie of gekleurd papier. Schrijf een felicitatiebelettering met een pen of viltstift. Datum en handtekening zodat de persoon aan wie je het geeft het jaartal en de auteur kan onthouden.

Stap 5

Versier de buitenkant van de kaart. Om te beginnen kun je een mooie inscriptie maken "Gelukkig nieuwjaar!" in het midden of in een van de hoeken. Verbind vervolgens uw verbeelding. Als je goed kunt tekenen, teken dan een plot dat overeenkomt met het nieuwe jaar op papier. Een ansichtkaart versierd met gedroogde bloemen ziet er ook goed uit. Je kunt de kaart met glitters decoreren als je een stuk papier insmeert met lijm en ermee bestrooit.

Stap 6

Een origineel cadeau kan een ansichtkaart met borduursel zijn. Bedenk hiervoor een nieuwjaarsverhaal, bijvoorbeeld een sparrentak met een kegel. Zoek of teken het juiste diagram in het juiste briefkaartformaat. Borduur vervolgens de verhaallijn op een klein stukje stof en plak dit op de voorkant van de ansichtkaart. Breng dunne tape aan rond de randen van het canvas om de rand van de stof te verbergen.

Aanbevolen: