Hoe Schrijf Je Een Script Om Het Nieuwe Jaar Te Ontmoeten?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Script Om Het Nieuwe Jaar Te Ontmoeten?
Hoe Schrijf Je Een Script Om Het Nieuwe Jaar Te Ontmoeten?

Video: Hoe Schrijf Je Een Script Om Het Nieuwe Jaar Te Ontmoeten?

Video: Hoe Schrijf Je Een Script Om Het Nieuwe Jaar Te Ontmoeten?
Video: DIMASH KUDAIBERGEN DEARS GET TOGETHER - LIVE STREAM - REQUEST DIMASH 2024, Mei
Anonim

Het script van het vakantieprogramma is meestal geschreven voor zakelijke, formele feesten. In bevriende bedrijven wordt deze kans vaak genegeerd. Immers, als je nieuwjaar thuis viert, is het belangrijkste om eten te bereiden en mensen uit te nodigen. En dan - hoe het gaat. Om niet te vertrouwen op "misschien" en je geen zorgen te maken dat de gasten een half uur na het luiden van de klok zich zullen vervelen, schrijf je een script voor je thuisvakantie. Daarin kan met alles rekening worden gehouden - van het nieuwjaarsmenu tot de opeenvolging van entertainment.

Hoe schrijf je een script om het nieuwe jaar te ontmoeten?
Hoe schrijf je een script om het nieuwe jaar te ontmoeten?

instructies:

Stap 1

Zorg voor de afwisseling van het programma. Om ervoor te zorgen dat elke gast iets van zijn gading vindt en niet aan zichzelf wordt overgelaten, plan je het hele feest elke 30-60 minuten. Bedenk allereerst hoe u uw vrienden bezig kunt houden terwijl er nieuwe gasten arriveren. U kunt bijvoorbeeld een eenvoudige maar spannende onderneming als een twister organiseren, zodat nieuwkomers direct bij de actie worden betrokken en zich bij het bedrijf aansluiten.

Stap 2

Kijk met een frisse blik naar het “verplichte” nieuwjaarsfeest. Het is misschien de moeite waard om je te beperken tot het buffet - snacks op tafels rond de omtrek van de kamer te plaatsen, zodat mensen een hapje kunnen eten wanneer ze daar zin in hebben. Een andere manier om van het gebruikelijke scenario af te stappen, is het nieuwe menu. Boycot de haring onder de bontjas. Vind recepten op internet die je al heel lang wilt proberen en kook ze. Een deel van de verantwoordelijkheid kan op de schouders van de gasten worden geschoven - laat iedereen een ongebruikelijke snack meenemen.

Stap 3

Pak verschillende "multidirectionele" entertainment op. Laat de gasten in sommige van hen in teams optreden, en in sommige van hen zal iedereen de mogelijkheid hebben om alleen voor zichzelf een moment van glorie te verdienen. Naast wedstrijden en spelletjes voor snelheid, moet behendigheid ook oefeningen voor intelligentie zijn. Geef uw gasten dus na een sleewandeling en een sneeuwgevecht de gelegenheid om rustig te zitten met een kop warme chocolademelk, te kletsen of een film te kijken.

Stap 4

U kunt scenario's van spelletjes en wedstrijden op internet vinden, zelf bedenken of een soortgelijke ervaring uit de "oefening" van uw kinderen onthouden. Je kunt ook de beschrijvingen gebruiken van oude spellen die populair waren bij je grootouders.

Stap 5

Als er kinderen op het feest zijn, bedenk dan alternatieve activiteiten voor hen - ze kunnen zich vervelen met volwassenen. Bereid een optreden voor om ouder en jonger publiek te verenigen. Neem een nieuwjaarssprookje als basis of schrijf een auteursscript over je vrienden die op 31 december samenkwamen.

Stap 6

Met behulp van partystyling kun je alle onderdelen van het programma bij elkaar brengen. Speel met humor het symbool van het komende jaar, of creëer met behulp van kostuums, kamerinrichting, muziek de sfeer van je favoriete film. Het thema van de avond kan elk ander thema zijn dat niets met de vakantie te maken heeft - het belangrijkste is dat het een speciale betekenis heeft voor uw bedrijf.

Stap 7

Bedenk een aantal back-upopties voor het geval er iets misgaat. Probeer je van tevoren voor te stellen welke problemen zich kunnen voordoen en plan je acties in zo'n situatie.

Aanbevolen: