Hoe Een Nieuwjaarstafel Te Regelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Nieuwjaarstafel Te Regelen?
Hoe Een Nieuwjaarstafel Te Regelen?

Video: Hoe Een Nieuwjaarstafel Te Regelen?

Video: Hoe Een Nieuwjaarstafel Te Regelen?
Video: Зачем покупать в магазине? Лучший рецепт маринованной скумбрии 2024, Mei
Anonim

Avond van 31 dec. De kerstboom fonkelt van de lichtjes, de tv behaagt met oude Sovjet-komedies, goddelijke geuren komen uit de keuken. En over een paar uur zou de eerste gast voor de deur moeten staan. Het is tijd om de tafel te dekken. Maar eerst moet deze tafel feestelijk versierd worden.

Hoe een nieuwjaarstafel te regelen?
Hoe een nieuwjaarstafel te regelen?

Het is nodig

  • - tafelkleed;
  • - servetten;
  • - gerechten;
  • - bestek;
  • - kaarsen;
  • - decoratieve elementen

instructies:

Stap 1

Kleurenschema Start je tafelsetting door een kleurenschema te kiezen. Traditioneel worden de kleuren groen, rood, wit, goud en zilver gekozen voor de decoratie van het nieuwe jaar. Het is erg belangrijk dat elke kleur voor de hele compositie "werkt".

Stap 2

Tafelkleed Leg het tafelkleed. Het tafelkleed kan linnen, zijde, satijn, jacquard zijn, maar geen katoen. Voor een plechtig feest is alledaags textiel niet geschikt. Het tafelkleed kan worden versierd met kant of elegant borduurwerk, de kleurkeuze hangt af van de tinten van de borden, decoraties, servetten. Ga bij twijfel voor een klassiek wit tafelkleed. Ze ziet er altijd slim uit en vormt de perfecte achtergrond voor andere tafelaankleding.

Stap 3

Servetten Leg voor elke gast een servet, bijvoorbeeld van linnen. Je kunt het op verschillende manieren vormgeven: vouw het in een waaier, rol het op in de vorm van een origami figuur, rol het op tot een koker en zet het vast met een lint of ring en versier het met een sparren takje. servetten hangt af van de gekozen tint van het tafelkleed. Servetten kunnen in hetzelfde kleurenschema worden gemaakt, of ze kunnen contrasteren met het tafelkleed.

Stap 4

Gerechten Nadat u textiel hebt behandeld, gaat u verder met serveren. Plaats elegante borden, drinkglas (niet noodzakelijk kristal) voor alcoholische en niet-alcoholische dranken, leg het bestek neer.

Stap 5

Decoraties Versier de tafel met nieuwjaarscomposities. Of het nu gaat om boeketten van dennennaalden en bloemen, in een vaas gezet, of kleine composities - kransen van dennen- of sparrentakjes, vergulde kegels, fruit, kerstboomversieringen en klatergoud.

Stap 6

Kaarsen Vergeet kaarsen niet. Reflecties van levend vuur in het glas van glazen en vonken champagne creëren een echte nieuwjaarssfeer aan tafel en een feeststemming voor alle aanwezigen. Zorg er wel voor dat de kaarsen niet gevaarlijk zijn. Bevestig ze hiervoor op stabiele kandelaars en plaats ze in het midden van de tafel. Je kunt kaarsen met decor kopen (gesneden, versierd met tekeningen, enz.), Of je kunt ze zelf versieren met klatergoud, sparrentakjes, "regen".

Aanbevolen: