Hoe Het Jaar Van De Vuuraap Te Vieren?

Hoe Het Jaar Van De Vuuraap Te Vieren?
Hoe Het Jaar Van De Vuuraap Te Vieren?

Video: Hoe Het Jaar Van De Vuuraap Te Vieren?

Video: Hoe Het Jaar Van De Vuuraap Te Vieren?
Video: Hoe Om Chord Boxes Te Lees - Kitaar Lesse Vir Beginners 2024, April
Anonim

Het Jaar van de Vuuraap valt volgens de maankalender in de nacht van 7 op 8 februari 2016. Er zijn bepaalde rituelen om geluk te trekken in het nieuwe jaar. Laten we er een paar bekijken.

Sinaasappels en Chinese goudstaven zijn symbolen van geluk en rijkdom
Sinaasappels en Chinese goudstaven zijn symbolen van geluk en rijkdom

Veel mensen houden vast aan de traditie om in het nieuwe jaar onnodige dingen weg te gooien, dat wil zeggen, ze reinigen hun huizen van het oude en maken ruimte voor het nieuwe. Het is noodzakelijk om niet alleen de kamer, maar ook je lichaam schoon te maken. Drink bijvoorbeeld sorptiemiddelen.

Het is handig om de vloeren te wassen met water met toevoeging van etherische olie van dennen.

Om geluk te trekken en je plannen voor het nieuwe jaar te vervullen, kun je een ritueel uitvoeren dat "108 sinaasappels" wordt genoemd. Hiervoor worden 108 sinaasappels of mandarijnen gekocht, strooi ze thuis met het hele gezin in alle kamers, behalve de badkamer en toilet. Raak overdag geen citrusvruchten aan. Verzamel ze de volgende dag, schil ze en eet ze op. Doe de schil in een kopje, bedek met water, voeg 300 g alcoholische drank toe. Zet de beker op de stoep. Tegelijkertijd moet je de hogere machten (het universum, beschermengelen, wie houdt er meer van) vragen om je verlangen te vervullen, vergeet ze niet te bedanken.

Je kunt het water drinken waarmee de schil is gegoten.

Als het niet mogelijk is om 108 sinaasappels (mandarijnen) te kopen, kunt u zich beperken tot negen (1 + 0 + 8 = 9).

In het kader van het jaar van de Vuuraap worden 5 stroken papier in de woning gehangen, die eer, rijkdom, geluk, een lang leven en vreugde symboliseren. Je kunt de bijbehorende hiërogliefen erop schrijven, of je kunt je mentaal voorstellen wat deze of gene strook zal karakteriseren.

Klokken worden 5 minuten voor het nieuwe jaar in de kamer gehangen. Dit wordt beschouwd als een teken van respect voor de god van de rijkdom. Bellen kunnen worden vervangen door windgong met metalen buizen.

In China wordt aangenomen dat je het nieuwe jaar moet vieren met knoedels op tafel, omdat De dumplings zijn qua vorm vergelijkbaar met Chinese goudstaven. Ook inwoners van Rusland zullen dit gerecht op 7 februari niet opgeven.

Aanbevolen: