Hoe Een Servet Op De Feesttafel Te Vouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Servet Op De Feesttafel Te Vouwen
Hoe Een Servet Op De Feesttafel Te Vouwen

Video: Hoe Een Servet Op De Feesttafel Te Vouwen

Video: Hoe Een Servet Op De Feesttafel Te Vouwen
Video: 5 manieren om Servetten te vouwen 2024, April
Anonim

Een van de decoratie-elementen van de feesttafel zijn prachtig gevouwen katoenen servetten. Er zijn al veel manieren bedacht om dit te doen. Maar wanneer de tijd voor de vakantie komt en de gasten op iets speciaals wachten, staan de gastheren voor een moeilijke taak - om de tafel op een originele manier te regelen en de servetten te vouwen zodat het niet lijkt op een alledaags diner, bijvoorbeeld in de vorm van een lelie.

Hoe een servet op de feesttafel te vouwen
Hoe een servet op de feesttafel te vouwen

Het is nodig

katoenen servet 45x45

instructies:

Stap 1

Bleek en stijf de servetten. Strijk ze dan. Om ervoor te zorgen dat de servetten hun vorm goed behouden, moeten ze voor het strijken worden bevochtigd.

Stap 2

Neem een groot vierkant servet en vouw het diagonaal. Je zou nu een even driehoek moeten hebben. Vouw de linker- en rechterhoeken van de driehoek naar boven om een vierkant te vormen.

Stap 3

Buig de onderste hoek tegenover de bovenkant waar de hoeken naar toe waren gebogen. Je zou een dubbele driehoek moeten hebben als je alles goed hebt gedaan. Buig de hoek van de bovenste driehoek naar de andere kant zodat deze de rand van het servet raakt. Zorg ervoor dat de verticale naden op het servet op één lijn liggen. Buig de zijhoeken van de driehoek naar binnen en schuif de linkerhoek tussen de lagen van de servetten in de rechterhoek.

Stap 4

Pak het servet op. Buig de twee vrije hoeken aan de bovenkant van de "voormalige" driehoek naar u toe en plak een klein puntje tussen de lagen servetten. De vouw moet afgerond blijven. Scheid de lagen van de bovenkant van het servet een beetje - dit geeft het extra volume en complexiteit. Het servet is klaar. Je hebt een Franse lelie.

Stap 5

Als je geen tijd hebt om servetten "artistiek vouwen" te doen, koop er dan van tevoren mooie houders voor. Je kunt de stof eenvoudig in een buis draaien en door de houderring halen. Dit zal er ook spectaculair uitzien.

Aanbevolen: