Hoe Schrijf Je Een Goed Script?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Goed Script?
Hoe Schrijf Je Een Goed Script?

Video: Hoe Schrijf Je Een Goed Script?

Video: Hoe Schrijf Je Een Goed Script?
Video: Een script voor je video maken: waar moet je op letten? | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Een geslaagde vakantie is een goed humeur, vrolijke gasten en een interessante verhaallijn. Het schrijven van een script kost tijd en verbeeldingskracht, maar het hebben ervan garandeert een geweldig evenement en geen onaangename verrassingen. Een goed vakantieplan omvat verschillende hoofdstukken, heldere felicitaties en leuke quizzen en wedstrijden.

Hoe schrijf je een goed script?
Hoe schrijf je een goed script?

instructies:

Stap 1

Verzamel informatie over de deelnemers van de vakantie. Als het bijvoorbeeld een jubileum is, leer dan over de familie, het werk en de gewoonten van de jarige. Het noemen van deze informatie tijdens de vakantie maakt het script emotioneler. Als dit evenement voor een groep een nieuwjaarsfeest of een matinee in de kleuterklas is, ontdek dan alles over de deelnemers: namen, leeftijden, interessante evenementen die plaatsvonden in dit bedrijf, en meer.

Stap 2

Schrijf een actieplan voor een bepaalde leeftijd. Informeer naar wie er uitgenodigd worden, hun sociale status en het aantal jaren. Voor scholieren en senioren worden scripts op verschillende manieren geschreven. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de beroepen, hierdoor kun je soms humor gebruiken die kenmerkend is voor bepaalde kringen.

Stap 3

Ontdek bovendien het aantal gasten, de locatie (of er een plaats zal zijn voor buitenspellen en dansen), hoe u de helden van de gelegenheid en gasten aanspreekt (op "u" of "u"). Controleer de lijst met naaste familieleden, als het een verjaardag is, om ze het woord te geven.

Stap 4

Verdeel het vakantiescript in verschillende secties. Het is gebruikelijk om kleine pauzes tussen hen in te nemen. Bedenk van tevoren wat voor soort pauzes zullen zijn: dansen of muzieknummers, mobiele wedstrijden, soms zijn er kleine wandelingen midden in de avond. Vermeld van tevoren wanneer en welke activiteiten gepland zijn.

Stap 5

Neem plechtige toast en felicitaties op in het eerste gedeelte. Het eerste glas wordt geheven voor een lopend evenement, bijvoorbeeld voor een aanstaande vakantie. Als het een verjaardag is, dan voor de jarige.

Stap 6

Voeg gekostumeerde personages toe aan het script. Nodig bijzondere artiesten uit of verkleed gasten in vermakelijke concertoutfits. Deze personages moeten iedereen feliciteren met de feestdagen, een foto maken met degenen die dat willen en, als ze dat willen, een kleine uitvoering regelen.

Stap 7

Neem verschillende wedstrijden en quizzen op in je script. Overweeg bij het schrijven de mogelijkheid om deze evenementen te houden. In een klein gebied kun je niet hardlopen, of buitenspelen in een pensioencollectief lukt niet altijd. Verzin meer wedstrijden, laat er nog meer zijn als je plotseling vrije tijd hebt.

Stap 8

Kies een host voor het evenement. Voor deze rol kun je een professionele presentator, familielid of actief lid van het team uitnodigen. Adviseer hem over de viering, becommentarieer het scenario voor hem, bespreek eventuele vragen die zich voordoen.

Aanbevolen: