Hoe Kies Je Een Elektrische Kerstboomslinger?

Hoe Kies Je Een Elektrische Kerstboomslinger?
Hoe Kies Je Een Elektrische Kerstboomslinger?

Video: Hoe Kies Je Een Elektrische Kerstboomslinger?

Video: Hoe Kies Je Een Elektrische Kerstboomslinger?
Video: Kerstslinger maken | time to create 2024, Mei
Anonim

Een heldere nieuwjaarsversiering - een elektrische slinger - verlicht ons nieuwjaar al meer dan honderd jaar. In die tijd is ze veel veranderd. Hoe kies je vandaag deze decoratie voor de kerstboom?

Hoe kies je een elektrische kerstboomslinger?
Hoe kies je een elektrische kerstboomslinger?

Aanvankelijk waren elektrische slingers uitgerust met gloeilampen. Tegenwoordig is deze optie zeer zeldzaam. LED-lampen worden geïnstalleerd in moderne elektrische decoraties, die verschillende voordelen hebben. Lampen met een LED-element verbruiken tien keer minder elektriciteit dan gloeilampen en gaan tot 100 duizend uur mee. Gebruik je de slingers in de nieuwjaarsperiode gemiddeld 1 maand per jaar, dan gaat deze tot 10 jaar mee.

Afhankelijk van hun doel zijn elektrische slingers onderverdeeld in decoraties voor binnen- en buitengebruik.

Let bij het kiezen van een decoratie op de draad: de sectiedikte moet minimaal 0,6 m² Mm zijn. Dit zorgt voor de veiligheid van de elektrische decoratie, zo'n draad zal niet doorbranden.

We hebben de dikte van de draad uitgezocht, laten we verder gaan met het materiaal. De plaats waar de guirlande wordt gebruikt is hierbij van belang. Voor thuisgebruik is de meest goedkope en betaalbare isolatieoptie geschikt - PVC. Straatverlichting kan het beste worden gebruikt met met siliconen of rubber geïsoleerde draden, deze materialen zijn bestand tegen temperaturen tot -50 graden. Daarnaast is IP (algemene bescherming tegen vocht en vuil) erg belangrijk voor elektrische buitendecoratie. Deze indicator moet minimaal 23 zijn (beter - 44 en meer).

Let bij het kopen van een elektrische slinger op het EAC "Eurasian Compliance"-teken op het etiket. De aanwezigheid van een dergelijk merkteken geeft aan dat het apparaat de veiligheidstests heeft doorstaan. Zo'n product moet ook een bevestigingscertificaat hebben, waar je de verkoper om kunt vragen. Het is erg handig als de set met de gekochte slinger wordt geleverd met een afstandsbediening of een sensor voor het instellen van de bedieningsmodi van de decoratie.

Een correct gekozen slinger zal niet alleen branden, maar je ook lang verrassen met een verscheidenheid aan lichteffecten.

Aanbevolen: