Hoe Versier Je Een Kerstboom Als Ontwerper

Inhoudsopgave:

Hoe Versier Je Een Kerstboom Als Ontwerper
Hoe Versier Je Een Kerstboom Als Ontwerper

Video: Hoe Versier Je Een Kerstboom Als Ontwerper

Video: Hoe Versier Je Een Kerstboom Als Ontwerper
Video: Jente verdient geld met kerstbomen versieren 2024, April
Anonim

Een stijlvolle en mooie kerstboom in huis is een kenmerk van de aankomende vakantie, evenals een belangrijk element van de nieuwjaarssfeer, een garantie voor een goed humeur. Als je een meer stijlvolle decoratie voor je huis wilt, luister dan naar het advies van ontwerpers over hoe je pluizige schoonheden op de juiste manier kunt aankleden.

Designer kerstbomen
Designer kerstbomen

Voordat je kerstboomversieringen gaat kopen, moet je uitzoeken in welke stijl de boom zal worden gedecoreerd, of hij in het interieur past of ermee contrasteert, welke basiskleuren hij zal bevatten.

In welke volgorde versieren?

De guirlandes aan de boom kunnen op verschillende manieren worden gerangschikt, u kunt de spar bijvoorbeeld traditioneel in een spiraal versieren, in strepen van boven naar beneden lopen of willekeurig door de boom rangschikken. Om een chaotisch versierde kerstboom er stijlvol uit te laten zien, en niet als een willekeurige set, moet je jezelf beperken tot 2-3 basiskleuren van decoraties.

Je kunt visueel in stroken tekenen met klatergoud, satijnen linten, strikken, gekleurde regen. De ruimte binnen de strepen is gevuld met ballen, kralen, lantaarns.

Dan is het de moeite waard om te beslissen of één hoofdspeelgoed op de boom zal opvallen, bijvoorbeeld een laars of een ster op de bovenkant van het hoofd. Als dat zo is, moet de schaduw niet opvallen in het kleurenschema, maar integendeel de toon zetten voor de hele decoratie.

Beeld
Beeld

Welke kleuren moet ik kiezen?

Een zorgvuldig geselecteerd kleurenschema maakt de kerstboom stijlvol. Houd er rekening mee dat moderne ontwerpers zelden "veelkleurig" gebruiken, in hun werk gebruiken ze liever niet meer dan 2-3 kleuren. Soms vind je een mooie kerstboom versierd met ballen, strikken en kralen van dezelfde kleur, nu zijn kerstbomen in wit, blauw of rood op het hoogtepunt van de mode. Om het jaar van de Yellow Earth Dog te vieren, is het aan te raden om het rijke goudgele assortiment niet te vergeten.

Beeld
Beeld

Hoe kies je een stijl voor het versieren van een kerstboom?

De stijl kan variëren van traditioneel tot glamoureus. Dus, als je kiest voor eco-stijl, dan zijn strosterren, vergulde echte kegels, kransen van gedroogde mandarijnen op linten, matten gepoederd met sneeuw voldoende. Je kunt aanvullen met felgele ballen, engelen gemaakt van ruwe jute enzovoort.

Vintage stijl is eenvoudig te maken met kanten strikken, zeldzaam speelgoed, ingewikkelde sieraden, heldere satijnen linten van verschillende breedtes.

Beeld
Beeld

Degenen die geneigd zijn om de kerstboom in een klassieke stijl te versieren, kunnen witte sneeuwvlokken, klatergoud en slingers gebruiken die sneeuw imiteren, monochrome ballen van complementaire kleuren. In een klassieke kerstboom zien de volgende combinaties in ballen en guirlandes er meestal goed uit:

· Blauw en wit;

· Rood en goud;

· Roze en paars;

· Bruin en groen.

Ontwerpers raden aan af te stappen van het stereotype om de boom elk jaar hetzelfde te kleden. Met smaak en fantasie kun je elk nieuwjaar verschillende stijlen voor de spar bedenken en daarmee een uitstekende feeststemming creëren voor jezelf en je dierbaren.

Aanbevolen: