Hoe Maak Je Kennis Met De Bruid En Bruidegom

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Kennis Met De Bruid En Bruidegom
Hoe Maak Je Kennis Met De Bruid En Bruidegom

Video: Hoe Maak Je Kennis Met De Bruid En Bruidegom

Video: Hoe Maak Je Kennis Met De Bruid En Bruidegom
Video: WEDDINGVLOG!! How to photograph a wedding!? 2024, April
Anonim

Tegenwoordig houdt niemand bruiloften zoals 40-50 jaar geleden, maar sommige rituelen zijn onveranderd gebleven of zijn nieuw leven ingeblazen uit de vergetelheid. Een van de helderste onderdelen van het huwelijksfeest is de ontmoeting van de bruid en bruidegom nadat ze officieel hebben getekend. Op sommige plaatsen is het nog steeds niet gebruikelijk dat de ouders van het pasgetrouwde stel bij het schilderij aanwezig zijn. Maar ook als ze daarheen gaan, ontmoeten ze na de officiële ceremonie jongeren thuis of in een restaurant.

Hoe maak je kennis met de bruid en bruidegom
Hoe maak je kennis met de bruid en bruidegom

instructies:

Stap 1

Als de pasgetrouwden na de burgerlijke stand naar het huis van de bruidegom gaan, worden ze volgens de gewoonte door zijn ouders opgewacht. Maak van tevoren een geborduurde handdoek - een grote theedoek met ornament - en een bruidsbrood. In het midden van het brood is een speciale uitsparing gemaakt, waarin een kleine zoutvaatje met zout wordt geplaatst. Maak ook een icoon als je een gelovig gezin hebt. Meestal houdt de moeder van de bruidegom een handdoek met een brood vast en zijn vader een icoon (hoewel het andersom gebeurt).

Stap 2

Zeg felicitaties en nodig de pasgetrouwden uit om het grootste stuk van het brood af te bijten zonder je handen te gebruiken. Er wordt aangenomen dat degene wiens stuk groter is, het gezin zal domineren. Maar in sommige gevallen breken de jongen gewoon een stuk van het brood af, zouten het en voeren elkaar. De betekenis is duidelijk: samen moeten ze een pond zout eten.

Stap 3

Leiderschap in het toekomstige gezin kan op deze manier worden "getest". Verdeel het brood in tweeën en geef deze helften aan de bruid en bruidegom. Ze moeten ze zo snel mogelijk op gasten trakteren. Wie als eerste deze taak op zich neemt, zal de belangrijkste in het gezin zijn. Ze zeggen dat eerder, toen de bruid bij het huis van de bruidegom verscheen, de schoonmoeder haar een appel overhandigde en vroeg om die door het huis te gooien. Als de jongeman hierin zou slagen, geloofde men dat het toekomstige gezin goed en rijk zou leven. Dit is nu alleen mogelijk als het huis niet meerdere verdiepingen heeft.

Stap 4

Een andere traditie wordt geassocieerd met zo'n talisman van gezinsgeluk als een kasteel. Voordat de pasgetrouwden het huis binnenkomen, wordt een open slot onder de drempel of aan hun voeten geplaatst. En zodra ze hun huis binnenkomen, wordt dit slot meteen op slot gedaan met een sleutel en weggegooid zodat niemand het kan vinden. Er wordt aangenomen dat in dit geval het huwelijk sterk en onverwoestbaar zal zijn.

Stap 5

De bruidegom brengt zijn bruid meestal in zijn armen het huis binnen, als hij daar natuurlijk voldoende kracht voor heeft. Dit is een oude actie, en ooit werd het uitgevoerd als een profylaxe tegen het boze oog. Nu kan niemand dit verklaren, maar de traditie heeft het overleefd.

Stap 6

En tot slot, na de ontmoeting van de pasgetrouwden, nodigt u gasten uit bij u thuis en behandelt u ze. Tegenwoordig wordt het hoofdbanket in de regel gehouden in een speciaal bestelde ruimte - een café of restaurant. Daarom kan in het huis van de bruidegom, als ze daar na de huwelijksceremonie heen gaan, alleen een licht buffet worden bereid.

Stap 7

Soms gaan de jongeren na de burgerlijke stand rechtstreeks naar het restaurant. In dit geval worden de belangrijkste rituelen bij de ingang gehouden. Spreek af wie de bruid en bruidegom zal begroeten. Dit kunnen de vader en moeder van de bruidegom zijn (de bruid wordt tenslotte geaccepteerd in hun familiekring) of alle ouders en gasten die dat willen. Na passende plechtige woorden worden de pasgetrouwden in de regel besprenkeld met graan, munten en snoep. De essentie van deze rite is om het huis van de nieuwe familie rijk te maken en er zoet in te leven.

Stap 8

Naast brood en zout kun je de bruid en bruidegom ook glazen champagne brengen, die ze kunnen drinken of nippen, en de gasten irrigeren met de rest van de inhoud. Lege glazen worden over de linkerschouder gegooid. Er wordt aangenomen dat ze vechten voor geluk.

Stap 9

Tegenwoordig is het niet ongebruikelijk dat pasgetrouwden elkaar ontmoeten in salvo's van vuurpijlen of voetzoekers, ze overladen met bloemblaadjes en confetti en het pad onder hun voeten bestrooien met verschillende grote granen. Ze organiseren ook testwedstrijden om te bepalen hoe het toekomstige gezin eruit zal zien. Maar wat de tradities ook zijn, het belangrijkste is dat er tijdens de vakantie een sfeer van vreugde en geluk heerst.

Aanbevolen: