Hoe Maak Je Kennis Met Vastenavond

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Kennis Met Vastenavond
Hoe Maak Je Kennis Met Vastenavond

Video: Hoe Maak Je Kennis Met Vastenavond

Video: Hoe Maak Je Kennis Met Vastenavond
Video: Vastenavond 1 2024, April
Anonim

Vastenavond is de oudste Russische feestdag, oorspronkelijk heidens. Maar hij (de enige) werd ook erkend door de orthodoxe kerk - volgens kerkcanons heet het de Kaasweek. Van oudsher werden op Maslenitsa in Rusland festiviteiten georganiseerd, pannenkoeken gebakken en gegeten, een vogelverschrikker verbrand, zo de winter afgezworen en de lente verwelkomd. De traditie is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven, vandaag wordt Maslenitsa, evenals in het verleden, een week lang gevierd. En elke dag van de vakantie heeft zijn eigen kenmerken.

Hoe maak je kennis met Vastenavond
Hoe maak je kennis met Vastenavond

instructies:

Stap 1

Op maandag vindt er volgens de oude traditie een bijeenkomst plaats. Ze maken een pop van stro, bouwen schommels en glijbanen uit sneeuw, beginnen pannenkoeken te bakken. De eerste pannenkoek moet volgens de traditie aan de armen worden gegeven of op een dakkapel worden gezet om de zielen van overleden ouders te verheugen.

Stap 2

Dinsdag werd de flirt gevierd. Het is gebruikelijk om gasten uit te nodigen voor pannenkoeken, de heuvels af te rijden, plezier te hebben. Ongetrouwde mannen kijken uit naar bruiden en meisjes raden naar hun toekomstige echtgenoot voor pannenkoeken. Als de bruidegom ze bijvoorbeeld met kaviaar eet, zal het huis een volle beker zijn, maar de echtgenoot is niet aanhankelijk; als met boter of rode vis de verloofde zacht zal zijn, maar niet zal helpen met het huishouden; indien met suiker - zal van kinderen houden; en met jam - zal veranderen.

Stap 3

Woensdag is de zogenaamde gourmet. Op deze dag worden overal tafels gedekt, kraampjes lokken kopers en bieden een verscheidenheid aan lekkernijen. Het is op woensdag dat de schoonmoeder haar schoonzoon belt voor pannenkoeken en hem tot op het bot trakteert en hem trakteert op pannenkoeken met verschillende vullingen.

Stap 4

Donderdag - rondlopen, dit is de tijd voor mannenvermaak: vuistgevechten, touwtrekken, bestormende sneeuwforten. Op deze dag maken gezinnen een sledetocht en zit een vrolijke man op een paal die op een aparte slee is geïnstalleerd en vermaakt het publiek.

Stap 5

Op vrijdag, als de schoonmoederavonden worden gevierd, roepen de schoonzonen van hun schoonmoeder al pannenkoeken. Vroeger geloofde men dat hoe meer mensen een vrouw komen uitnodigen voor dergelijke bijeenkomsten, hoe meer respect ze krijgt.

Stap 6

Op zaterdag vinden de bijeenkomsten van de schoonzus plaats, dat wil zeggen, de schoondochter nodigt haar schoonzus uit voor pannenkoeken. Als ze getrouwd zijn, moeten de getrouwde familieleden worden gebeld, en als ze niet getrouwd zijn, moeten de ongehuwden worden uitgenodigd. Volgens de traditie moet de schoondochter geschenken klaarmaken voor alle gasten.

Stap 7

Zondag wordt beschouwd als een vergevingsdag. Het is gebruikelijk om iedereen om vergeving te vragen - allereerst van de voorouders, daarna - van elkaar, voor het onrecht dat in het lopende jaar is toegebracht. Daarna gaat iedereen naar het badhuis om zich te wassen, en 's avonds branden ze een carnavalsbeeltenis, maken vuur en in die oude dingen. Er wordt aangenomen dat niet alleen de winter, maar ook de dood in de vlam brandt.

Aanbevolen: