Hoe De Bruid En Bruidegom Voor Ouders Te Ontmoeten

Inhoudsopgave:

Hoe De Bruid En Bruidegom Voor Ouders Te Ontmoeten
Hoe De Bruid En Bruidegom Voor Ouders Te Ontmoeten

Video: Hoe De Bruid En Bruidegom Voor Ouders Te Ontmoeten

Video: Hoe De Bruid En Bruidegom Voor Ouders Te Ontmoeten
Video: ONZE OFFICIËLE TROUWVIDEO | TROUW SPECIAL | DE HUISMUTS 2024, April
Anonim

De trouwdag is belangrijk en spannend, niet alleen voor de pasgetrouwden, maar ook voor hun ouders. Vaak ervaren vaders en moeders van jonge mensen veel meer dan pasgetrouwden zelf. Maar op een bruiloft moeten veel traditionele rituelen worden uitgevoerd. Een daarvan is de ontmoeting van het bruidspaar met hun ouders. Wat is de juiste manier om jongeren te ontmoeten?

Hoe de bruid en bruidegom voor ouders te ontmoeten
Hoe de bruid en bruidegom voor ouders te ontmoeten

Het is nodig

  • -champagne;
  • - bril;
  • - bruidsbrood;
  • - zout;
  • - handdoek;
  • - bloemen;
  • - roze bloemblaadjes;
  • - een icoon;
  • - gedekte tafel.

instructies:

Stap 1

Traditioneel gaan de pasgetrouwden na het registreren van een huwelijk naar het huis van de ouders van de bruidegom, omdat ze de jonge vrouw in hun gezin opnemen. Als de weersomstandigheden het toelaten, ontmoet u de jongeren bij de ingang of bij de poort, als u de gelukkige eigenaren van een privéhuis bent. Hierdoor kun je geen menigte in de gang creëren, omdat de pasgetrouwden niet alleen komen, maar met gasten. Het moet kort en soulvol zijn. Feliciteer de kinderen met hun huwelijk, vertel ze hoe blij je bent om de jonge mensen te zien, dat je hun verbintenis zegent. Als pasgetrouwden gelovigen zijn, zegen ze dan met een icoon. Dit moet jongeren herinneren aan de spiritualiteit en kracht van het christelijk gezin.

Stap 2

Ontmoet de jongeren met brood en zout. Het huwelijksbrood is een symbool van rijkdom en voorspoed. Koop het of bak het zelf. Het brood wordt op een handdoek gelegd - een speciale handdoek met een ornament. Nodig de jongeren uit om om de beurt het brood af te bijten, wie er meer af bijt zal de leider in het gezin zijn. Dan moeten de pasgetrouwden stukjes brood in zout dopen en elkaar behandelen. Dus zoutten ze elkaar, om in het toekomstige huwelijksleven niet te zouten. Loop om de andere gasten heen die zijn gearriveerd en trakteer ze op een bruiloftsbrood. Dit zal de gastvrijheid van de nieuw opgerichte familie starten. Bied de jongeren een drankje aan om het zoute brood weg te spoelen. Nadat de pasgetrouwden hebben gedronken, moeten ze de glazen breken voor geluk en ze over hun linkerschouder gooien. Je kunt niet tot op de bodem drinken, maar alleen een slokje nemen en de overblijfselen van de mensen eruit spetteren.

Stap 3

Na het brood te hebben behandeld, nodigt u de jongeren en gasten uit in huis. Maak van tevoren rozenblaadjes of confetti en vraag gasten om ze te douchen op het pasgetrouwde stel voor de deur. Je kunt een leuke wedstrijd voor de pasgetrouwden regelen, maar de test mag niet lang duren. onthoud dat de pas gemaakte echtgenoot de ceremonie van de verlossing van de bruid al heeft doorstaan. Je kunt het volgende ritueel uitvoeren: zet het kasteel op de drempel en de bruidegom, die de bruid in zijn armen optilt, zal eroverheen stappen. Sluit het slot en gooi de sleutel uit het raam - dit betekent dat het enige leven voor altijd voorbij is.

Stap 4

Nodig jongeren en gasten uit aan tafel. Zet zeker champagne op tafel. Bereid wat lichte snacks voor, bied fruit en snoep aan je gasten aan. Het eten mag niet overvloedig zijn, want het huwelijksfeest gaat door in het restaurant. Het is beter als de tafel is gedekt in de vorm van een buffettafel. Breng een toost uit op de jongeren, feliciteer hen en nodig de gasten uit om hen te feliciteren. Het feest mag niet lang duren. Onthoud dat je alle instructies en felicitaties kunt geven tijdens een bruiloftsfeest in een restaurant. Als er plotseling iets mis gaat zoals gepland, verdwaal dan niet en maak je geen zorgen. De sleutel tot een geslaagde vakantie is een goed humeur en oprechte liefde voor de pasgetrouwden, en niet strikte naleving van het script en de tradities.

Aanbevolen: