Hoe Ouders Van Jongeren Elkaar Ontmoeten

Inhoudsopgave:

Hoe Ouders Van Jongeren Elkaar Ontmoeten
Hoe Ouders Van Jongeren Elkaar Ontmoeten

Video: Hoe Ouders Van Jongeren Elkaar Ontmoeten

Video: Hoe Ouders Van Jongeren Elkaar Ontmoeten
Video: "Zo is het om jong te zijn en rijke ouders te hebben" | Op Me Monnie | NPO 3FM 2024, Maart
Anonim

Het ontmoeten van de pasgetrouwden met hun ouders is een speciaal ritueel dat de tradities van familiewaarden en de verbinding tussen generaties symboliseert. Op dit moment is de ceremonie van ontmoeting een beetje eenvoudiger en aanzienlijk getransformeerd, maar heeft niet al zijn kleurrijkheid en charme, symbolische betekenis, verloren.

Hoe ouders van jongeren elkaar ontmoeten
Hoe ouders van jongeren elkaar ontmoeten

Noodzakelijk

  • - handdoeken;
  • - brood;
  • - een zilveren zoutvaatje;
  • - rozenblaadjes;
  • - snoepjes;
  • - gierst;
  • - rijst;
  • - bril;
  • - Lieve schat;
  • -champagne;
  • - een icoon.

instructies:

Stap 1

De traditie van het ontmoeten van jonge mensen heeft veel veranderingen ondergaan, dus steeds vaker wordt deze ceremonie niet voor de deur van het ouderlijk huis van de bruidegom uitgevoerd, maar voor de deur van een restaurant, feestzaal of café. Tegelijkertijd moeten gasten in een woongang in een rij gaan staan, met een mooie roos in hun opgeheven handen. Aan het einde van de gang worden de pasgetrouwden begroet door de moeder van de bruidegom, die een brood vasthoudt met een zilveren zoutvaatje, en de vader met de icoon van Nicholas the Wonderworker of de Mother of God, een handdoek. De vader van de bruid moet een dienblad vasthouden met glazen gevuld met champagne, moeder - een kristallen bord met honing en een lepel. De getuigen staan tegenover elkaar (op korte afstand van de ouders van het bruidspaar), met een grote beschilderde handdoek in de handen.

Stap 2

De bruidegom moet de bruid in zijn armen door de woongang dragen, terwijl de genodigden het pad afstippelen met jonge bloemen, rozenblaadjes, snoep, geld of rijst (je kunt tarwe of graan gebruiken). Volgens het oude geloof belooft zo'n actie voorspoed, geluk en een lang leven aan een jong gezin. Bij het naderen van de ouders moeten de pasgetrouwden buigen voor de riem en respect tonen. Trouwens, op het moment van het passeren van de gang, kun je wat tests regelen voor de pasgetrouwden of vragen stellen.

Stap 3

Ouders zegenen hun kinderen en geven het pictogram weg, geven nuttig advies, drukken wensen uit. De schoonmoeder presenteert een brood, de jongen moeten er een stuk van afbijten en in zout dopen, elkaar behandelen. Dit gebaar symboliseert de zorg van jongeren voor elkaar, die zij hun hele leven zullen moeten tonen. Het is noodzakelijk om de gebroken stukjes brood te vergelijken, waarvan hij meer de eigenaar van het gezin zal zijn.

Stap 4

Volgens de traditie moeten de jongeren het brood verdelen onder alle gasten, de bruidegom deelt het brood uit aan zijn familieleden en gasten, en de bruid aan de hare. Sommige ouders verwijderen het brood en laten niemand het aanraken, de volgende dag nemen ze het mee als donatie aan de kerk. Er wordt aangenomen dat een dergelijke ceremonie de pasgetrouwden harmonie en vrede in het huis belooft.

Stap 5

De schoonvader kan de schoondochter een brief voorleggen waarin staat dat ze graag in hun gezin is opgenomen. Dan komen de jongen naar de moeder van de bruid, die hen honing geeft en een eindeloze huwelijksreis wenst. De vader van de bruid reikt de jongeren glazen champagne aan, die tot op de bodem moeten worden gedronken. Lege glazen worden gebroken voor geluk, de fragmenten bepalen wie als eerste in het gezin geboren wordt. Als het grootste deel van de fragmenten groot is, wacht de jongen, als hij klein is, op het meisje.

Stap 6

De vader van de bruidegom bindt zijn handen vast met een jonge, geprepareerde handdoek en brengt ze naar de getuigen. Ze moeten dus hun hele leven samen hand in hand gaan. Getuigen spreiden een handdoek uit voor het bruidspaar, de jongen staan erop, de ouders overladen de jongen met gierst voor de geboorte van nakomelingen, munten voor welvaart in huis, snoepjes voor een zoet leven. Dan maken de moeders hun handen los, vervolgens wordt de handdoek als familiestuk bewaard en door vererving doorgegeven.

Aanbevolen: