Hoe Het Backgammon-spel Te Spelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Backgammon-spel Te Spelen?
Hoe Het Backgammon-spel Te Spelen?

Video: Hoe Het Backgammon-spel Te Spelen?

Video: Hoe Het Backgammon-spel Te Spelen?
Video: Beginner Tutorial: How To Play Backgammon 2024, April
Anonim

Al vele jaren helpen bordspellen mensen om hun vrije tijd op een interessante manier door te brengen. Een van de meest populaire is backgammon. Dit amusement werd oorspronkelijk beschouwd als het voorrecht van koningen, en tegenwoordig kan iedereen ze spelen. Backgammon-regels zijn vrij eenvoudig en zijn afhankelijk van het type spel.

Hoe het backgammon-spel te spelen?
Hoe het backgammon-spel te spelen?

instructies:

Stap 1

Er zijn lange en korte backgammon. Voor het begin van het spel bouwt elk van de deelnemers een kolom van 15 schijven die in een gat aan de linkerkant van het bord worden gestoken. Deze positie wordt "kop" genoemd en een zet doen met een schijf vanaf de eerste hole betekent "van de kop nemen". Je mag in één zet niet meer dan één schijf van de kop nemen. Maar als de speler bij de eerste zet een double heeft, heeft hij de mogelijkheid om met twee schijven uit zijn hoofd te gaan.

Stap 2

Om te bepalen welke van de spelers het recht heeft op de eerste zet, gooien de deelnemers één dobbelsteen (dageraad). Degene met het hoogste nummer gaat eerst, en als de nummers samenvallen, wordt er nog een worp gemaakt.

Stap 3

Tijdens het spel gooit elke speler twee keer en heeft hij het recht om één steen te verplaatsen met het aantal gaten dat gelijk is aan de som van de getrokken nummers, of twee stenen: één voor zoveel cellen als er op de eerste kubus zijn gevallen, en de andere op de tweede. Dat wil zeggen, als er bijvoorbeeld zes of vier wegvallen, verplaatst de speler één fiche met 10 cellen, of twee: de eerste met 6 en de tweede met 4.

Stap 4

De regels verbieden het verplaatsen van twee fiches met het aantal cellen dat gelijk is aan het aantal punten dat op slechts één dobbelsteen is gevallen. Als je bijvoorbeeld twee of drie hebt gegooid, kun je beide tellers niet drie cellen verplaatsen.

Stap 5

Als er bij het begin een dubbel is uitgevallen, moet de speler vier zetten doen en de tellers verplaatsen met het aantal punten dat op een van de dobbelstenen is gevallen.

Stap 6

In het geval dat een ononderbroken horizontale rij van zes van uw stukken voor de schijf van de tegenstander wordt opgesteld, wordt dit vergrendeld genoemd en kan het niet deelnemen aan het spel totdat uw rij is verbroken. Het vormen van dergelijke lijnen is een van de tactieken om een tegenstander te dwarsbomen. In dit geval is het verboden om alle schijven van de tegenstander te vergrendelen - er moet er minstens één in het spel zijn. Het is ook verboden om je fiche te plaatsen op een hole die bezet is door een tegenstander.

Stap 7

Als de nummers vroeg vallen, wat in deze spelsituatie onmogelijk is om een van de stukken van de speler te verplaatsen, zijn alle punten opgebrand en gaat het recht om te zetten naar de tegenstander.

Stap 8

Als de speler een zet kan doen op het aantal cellen dat alleen op een van de pijlen is gevallen, en de punten van de tweede niet kan gebruiken, dan moet hij een mogelijke zet doen, ook als deze niet winstgevend is. Het is verboden een volledige slag te weigeren.

Stap 9

De winnaar van de partij is degene die snel een volledige cirkel kan voltooien, al zijn schijven mee naar huis kan nemen en, nadat ze allemaal in deze positie zijn verzameld, ze uit het spel kan gooien.

Stap 10

De basisregels voor kort backgammon zijn hetzelfde als voor lang backgammon. Verschillende verschillen maken dit spel een beetje dynamischer en verslavender.

Stap 11

In het kort backgammon is het mogelijk om de schijf van de tegenstander te verslaan, als je de zet zo berekent dat je chip er doorheen gaat. In dit geval wordt de schijf van de tegenstander uit het veld gezet en komt die van jou in de plaats. De mogelijkheid om je fiches in één gat op elkaar te plaatsen, stelt je in staat ze te beschermen tegen de strijd. Het is verboden om de schijf van de tegenstander te raken en vervolgens je teller op een andere te leggen en je daarbij te verbergen voor de slag. Je kunt verslaan en verder gaan, of verslaan, en dan de tweede chip bovenop de beat leggen.

Stap 12

Een chip wordt geacht te zijn vergrendeld in korte backgammon, waarvoor zes paren verdubbelde stukken van de tegenstander liggen.

Stap 13

De tegenstander heeft niet het recht om een van de stukken te verplaatsen totdat hij is belast met een knuppel. Deze term betekent dat om het spel te beginnen, hij zijn gehavende stuk in het veld moet invoeren met de beginpositie in het huis van de tegenstander, zodat het door 19 cellen moet gaan om zijn huis binnen te gaan. Je kunt twee fiches opladen met een steen (een combinatie van punten op twee dagen), en als er een dubbel valt, kunnen er vier fiches in het spel worden geplaatst, als de dubbele schijven van de tegenstander niet in de weg staan.

Stap 14

In korte en lange backgammon zijn er ook verschillende ondersoorten van spellen, waarvan de regels enigszins kunnen variëren.

Aanbevolen: