Waar Kun Je Tennissen In Moskou

Inhoudsopgave:

Waar Kun Je Tennissen In Moskou
Waar Kun Je Tennissen In Moskou

Video: Waar Kun Je Tennissen In Moskou

Video: Waar Kun Je Tennissen In Moskou
Video: Секретная функция обычного ножа! Таких полезных советов еще никто не видел! 2024, Mei
Anonim

Modern tennis is ontstaan in de 19e eeuw, toen een spel genaamd Luan Tennis verscheen. Het Wimbledrne-toernooi, dat vandaag de dag nog steeds wordt gehouden, werd voor het eerst georganiseerd in 1877. Nu is tennis een redelijk populair spel. Maar het vereist een speciaal ingerichte ruimte.

Waar kun je tennissen in Moskou
Waar kun je tennissen in Moskou

De basis van rechtbanken

De plaats om te tennissen wordt een baan genoemd. Dit is een speciaal uitgerust vlak rechthoekig gebied met een net gespannen in het midden en markeringen op het speelveld. De parameters van de baan zijn als volgt: lengte - 23, 77 m of 26 yards, breedte - 8, 23 m (9 yards) voor enkelspel en 10, 97 m (12 yards) voor dubbelspel.

Er zijn markeringen op het veld. Lijnen die langs de korte kant lopen, worden achterlijnen genoemd en langs de lange kant worden zijlijnen genoemd. Er is ook extra ruimte achter deze markeringen voor spelers om te bewegen. Het net is recht door het midden gespannen over de gehele breedte van het veld en evenwijdig aan de achterlijnen. De bovenrand van het gaas is vaak gemarkeerd met een witte streep.

De bevoorradingszones zijn aangegeven door lijnen die evenwijdig aan de achterste lijnen en het raster lopen. De middenservicelijn wordt in het midden van het speelveld tussen de servicelijnen getrokken. De achterste lijnen hebben een korte markering die het midden markeert. Alle lijnen op de baan maken deel uit van de baan.

Rechtbanken zijn zowel open als gesloten en variëren in dekking. Er zijn de volgende ondergronden: gras, onverhard, hard, tapijt, maar ook hout of asfalt. Tennisclubs hebben vaak banen. Typisch wordt voor een tennisbaan een huurprijs in rekening gebracht voor een uur spelen.

Tennisbanen in Moskou

In Moskou is er de Tennisfederatie, die op 22 mei 1913 werd opgericht door de figuur van het Russische en Moskouse tennis, Robert Fulda. In het begin heette de tennisfederatie de Moskouse Lawn Tennis League. Hun officiële website van de Federatie bevat de meest complete lijst van tennisbanen in Moskou, uitgesplitst naar administratieve districten. In elke wijk vind je zowel binnen- als buitenbanen. Er zijn 19 adressen in het administratieve district Zuidwest, 31 in het administratieve district West, 18 in het noordwesten, 26 in het noordoosten, 10 in het noorden, 19 in het oosten, 16 in het zuidoosten, en 10 in het zuiden, in de centrale - 16 en in Zelenograd - 14.

Hieronder staan de vijf locaties in elke wijk met de meeste binnen- en buitenbanen. Zuidwestelijk District:

1. "Big tennis" Park van de 30e verjaardag van de overwinning, adres: Kirovogradskaya-straat, huis 20-22. Een binnenbaan (overkapping - hout) en vijf buitenbanen (asfalt).

2. SC "Bitsa", adres: Balaklavsky prospect, huis 33. Vier buitenbanen met een gewone verdieping.

3. Tennisclub "Megasfera", adres: straat Zamora Machela, 5. Zes indoor hardcourts.

4. Sportcomplex "Start", adres: Vvedensky-straat, 1. Zes buitenbanen.

5. FOK RUDN, adres: gezichten van Miklukho Maclay, 4. Drie bedekt met gewone vloeren en zes open met onverharde oppervlakken.

Westelijk administratief district:

1. GU DO SDYUSHOR tennis "Olympian" Moskomsport, adres: Udaltsova straat, huis 54. Drie binnenbanen met taroflex en vijf buitenbanen met kunstgras.

2. SC "Moscow" (Sport-Venture), adres: Krasnopresnenskaya-dijk, huis 14. Vijf binnenbanen en vijf buitenbanen. Een buitenruimte heeft een harde ondergrond, andere hebben kunstgras.

3. Golfclub in Krylatskoye, adres: Ostrovnaya-straat, eigendom 2. Drie indoor hardcourtbanen en 4 gravelbanen buiten.

4. "Tennisschool op Mosfilmovskaya", tenniscentrum "Yubileiny", adres: Mosfilmovskaya street, 41, gebouw. 2. Vier overdekte banen met Hard Cusion en drie buitenbanen met gravel. De buitenbanen zijn voorzien van verlichting.

5. Tenniscentrum PRO, adres: st. Lobatsjevski ow. 120a. Vijf binnenbanen (teraflex) en vijf gravel buitenbanen.

Noordwestelijk administratief district:

1. Fitnessclub "Vita-Sport", stadion "Oktober", adres: Zhivopisnaya-straat, huis 21. Vier binnenbanen met harde ondergrond, zes onder de koepel en twee met vloerbedekking. Zes outdoor gravelbanen en drie kunstgras.

2. Tennisclub "Science", adres: Bolshaya Akademicheskaya-straat, gebouw 38. Een overdekte houten baan en 4 buitenbanen, waarvan één met asfalt, de rest - met onverharde.

3. Tennisclub "Yantar", adres: Strogino, Marshal Katukova street, 26. Vijf indoor teraflex banen en zes outdoor gravelbanen.

4. Tennisclub CSK VMF, adres: Leningradskoe shosse, 25A. Vijf gravelbanen en een indoor hardcourt.

5. Stadion "Oktober", adres: Zhivopisnaya straat, gebouw 21. Zes buitenbanen met harde ondergrond.

Noordoostelijk District:

1. "Krasnaya Arrow", adres: Shushenskaya Street, huis 8. Zeven gravelbanen buiten en drie indoor met kunstgras.

2. "Russian Tennis Club", adres: Uglichskaya Street, vl. 13. Een binnenbaan met een harde ondergrond en vijf buitenbanen.

3. Kinderpark "Festivalny", adres: Sushchevsky Val-straat, huis 56. Een binnenbaan met een houten oppervlak en drie open grondbanen.

4. "Nieuwe tennisclub", adres: Selskokhozyaistvennaya straat, vl. 26A. Drie binnenbanen met kunstgras en zeven buitenbanen (5 - asfalt, 2 - gravel).

5. TC "Premier Tennis" op het grondgebied van het Business Center "Prokon", adres: Petrovsko-Razumovskiy proezd, 29. Drie binnenbanen en één buitenbaan.

District Noord:

1. Children's International Tennis Academy Shamil Tarpishchev, adres: Leningradsky prospect, 36, blz. 29. Zes indoorbanen met RuCourt, één hardcourt en acht gravelbanen.

2. Nationaal Tenniscentrum. Samarancha, adres: Leningradskoe snelweg, landgoed 45/47. Acht gravelbanen in de buitenlucht.

3. CSKA (CSS "Peschanoe"), adres: 3e Peschanaya-straat, gebouw 2. Zes gravelbanen buiten en vier overdekte taraflexbanen.

4. DYUSSH CSKA, adres: Leningradskiy Prospekt, 39. Twee binnenbanen met hoogste en zes buitenbanen (4 - aarde, 2 - asfalt).

5. Sportclub "Moskvorechye", adres: straat Moskvorechye, 4. Acht binnenbanen.

District Oost:

1. "Shiryaevo Pole" - "Spartak", adres: Maisky Prosek, huis 1A. Drie binnenbanen met kunstgras en 22 buitenbanen (18 klei, 4 kunstgras).

2. "Energie", adres: 2e Krasnokursantskiy proezd, huis 12. Twee bedekt met een synthetisch oppervlak en zeven open (4 - aarde, 3 - asfalt).

3. RGAFK (Afdeling Tennis), adres: Sirenevy Boulevard, huis 4. Vijf binnenbanen, twee met houten ondergrond, drie met teraflex. Twaalf gravel buitenbanen.

4. TC "Vneshtorg", adres: Bolshaya Tikhonovskaya straat, 2/4. Twee binnenbanen met kunstgras en vijf buitenbanen (regupol).

5. Tennisbanen van s / k NIIDAR, adres: metrostation "Preobrazhenskaya-plein". Zes buitenbanen (fysieke verdieping).

District Zuidoost:

1. Sportcomplex "Moskvich", adres: Volgogradsiy prospect, huis 42. Twee binnenbanen (dinalight) en zeven buitenbanen (4 - aarde, 3 - asfalt).

2. Stadion "Avangard", adres: Shosse Entuziastov, huis 33. Twaalf buitenbanen (5 - asfalt, 7 - aarde).

3. Tennisschool "Belokamennaya", adres: straat Samokatnaya vl. 2. Zes gravel buitenbanen.

4. PKiO "Lyublino", adres: Tikhaya street, 23. Vier outdoor gravelbanen.

5. TC "Flock" (op het grondgebied van de MSC Medbiospektor), adres: Kashirskoe shosse, 24, gebouw 1. Vier binnenbanen.

Zuidelijk District:

1. "Torpedo", adres: Vostochnaya straat, huis 4. Zes buitenbanen (4 - grond, 2 - harde ondergrond).

2. "Tsaritsyno", adres: maarschalk Zakharov straat, huis 8. Vijf binnenbanen (sportplas).

3. TC "Game", adres: Andropov Avenue, huis 22/30. Een binnenbaan en vier buitenbanen.

4. Tenniscentrum "Blue Bird", adres: Butovo, st. Starokachalovskaya, 22. Vier binnenbanen (1 - hard, 3 - gras). Twee buitenbanen (gras).

5. "Tennisspeler", adres: Kolomenskaya emb. 20, op het grondgebied van het cadet-muziekkorps. Vijf binnenbanen (“Deco Turf” bekleding op basis van “Supreme Court”).

Centraal District:

1. "Dynamo-center", adres: Petrovka straat, huis 26. Zes binnenbanen (3 - taraflex, 3 - supergrass). Zes buitenbanen (rubber). 2. "Central House of Arts", adres: Suvorovskaya-plein, huis 3. Tien gravelbanen in de buitenlucht.

3. "Chaika", adres: Korobeinikov-laan, huis 1/2. Vijf binnenbanen en één buitenbaan. Ze hebben allemaal een chevron-omslag.

vier. Stadium "Burevestnik" Medical Academy vernoemd naar Sechenov, adres: Plyushchikha straat, 27 (57). Drie buitenbanen (asfalt) en één binnenbaan (boom).

5. Tenniscentrum "Multisport", adres: Luzhnetskaya-dijk 24, gebouw 10. Zes binnenbanen (supreme).

Aanbevolen: